15 martie 2017

Testament – Anthology of Romanian Verse

Institutul Cultural Român de la New York este gazda lansării volumul „Testament – Anthology of Romanian Verse”, ediția americană, în data de 16 martie 2017, de la ora 19:00. Recită din volum: Maurice Edwards, care prezintă poezii din opera Ninei Cassian, De asemenea, recită și doi tineri actori-studenți americani, Melissa Myers și Jordan Hudec, de la Pace University, clasa profesorului și regizorului de origine română Cosmin Chivu.

Prezentatori ai volumului sunt Carmen Firan, Adrian Sângeorzan şi Daniel Ioniță, editor și traducător principal, împreună cu asistenții lingviști Eva Foster, dr. Daniel Reynaud și dr. Rochelle Bews.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 septembrie 2016

O seară cu Andrei Codrescu

În perioada 27 septembrie – 13 octombrie 2016, scriitorul Andrei Codrescu se întâlnește cu publicul la București, Craiova, Zalău, Cluj-Napoca și Sibiu, în cadrul unui turneu organizat la inițiativa scriitoarei Ruxandra Cesereanu, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

ac2

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 septembrie 2014

România la Târgul de Carte de la Göteborg 2014

Institutul Cultural Român de la Stockholm participă pentru al optulea an la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg, care se desfăşoară în perioada 25-28 septembrie 2014. Târgul este considerat cel mai important eveniment literar din Suedia. Invitații români din acest an sunt scriitorii Carmen Firan, Sorin Gherguţ, Mihaela Miroiu, Adrian Sângeorzan, Daniela Zeca şi criticul literar Daniel Cristea-Enache.

După ediţia de anul trecut, la care România a fost invitată de onoare, participarea de anul acesta implică un stand propriu și un program de 21 evenimente, organizate pe diferite scene, în colaborare cu târgul, cu diverse edituri suedeze, precum și cu reţeaua EUNIC. Temele abordate sunt marcarea a 25 de ani de la căderea comunismului în România, limba română, promovarea atelierului de traduceri organizat anual de ICR Stockholm, precum și prezentarea autorilor Carmen Firan, Adrian Sângeorzan și Daniela Zeca. Tema de la care vor porni dezbaterile EUNIC este călătoria şi reflectarea acesteia în literatură.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 martie 2012

Prestigioasa editură Yale University Press publică două volume semnate Norman Manea

După ce presa suedeză a salutat entuziast apariţia romanului „Întoarcerea huliganului”, considerându-l pe scriitorul Norman Manea demn de Premiul Nobel, acesta va avea două apariţii importante în SUA, la prestigioasa editură Yale University Press. Romanul „Vizuina” („The Lair”) va fi disponibil în 24 aprilie 2012, iar volumul de eseuri „A cincea imposibilitate” („The Fifth Impossibility”) pe 14 mai 2012. Aceste apariţii vin după lansarea de succes la Institutul Cultural Român din New York a antologiei „Romanian Writers on Writing”, editată de Norman Manea împreună cu Sanda Cordoş, care, la finalul săptămânii trecute, a prilejuit iubitorilor de literatură din New York şi studenţilor din campusul universităţii Bard întâlnirea cu câţiva dintre scriitorii reprezentativi ai literaturii române de azi, prezenţi în antologie: Nina Cassian, Carmen Firan, Dan Lungu, Simona Popescu, Bogdan Suceavă şi Lucian Dan Teodorovici.

Norman Manea” width=”435″ class=”centered” />

Norman Manea la ICR New York

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 februarie 2012

Pesimismul lui Emil Cioran, în dezbatere la Stockholm

Pe data de 14 februarie 2012, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează o discuție despre pesimism, în viziunea lui Emil Cioran și a lui Thomas Bernhard. Dezbaterea pornește de la volumul „Den nödvändiga pessimismen. Klarsyn och svartsyn i dikt och tanke” („Pesimismul necesar. Viziuni sumbre în cuvinte şi gânduri”), de Johannes Ekman, apărut de curând la editura suedeză Carlsson Bokförlag. Lucrarea este un tratat despre istoria pesimismului în literatură şi se concentrează asupra operei lui Emil Cioran (descris de autor drept „probabil cel mai pesimist filosof al secolului XX”), dar și asupra scriitorilor Thomas Bernhard, Louis-Ferdinand Céline şi Fernando Pessoa. Volumul face referiri şi la alţi scriitori români, precum Mircea Eliade, Eugène Ionesco, Marin Sorescu, Ioan Es. Pop şi Carmen Firan.

La discuția de la sediul ICR Stockholm va participa autorul cărţii, alături de tinerii scriitori Martina Lowden şi Andrzej Tichý. Actorul Christian Fex va interpreta texte ale scriitoriilor români mai sus-menţionaţi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 iunie 2011

Festivalul şi Colocviul Internaţional „Zile şi Nopţi de Literatură”, ediţia a X-a, 2011 – la final

A zecea ediţie a Festivalului Internaţional „Zile şi Nopţi de Literatură”, organizat de Uniunea Scriitorilor din România la Neptun şi Mangalia în perioada 10–12 iunie 2011, s-a încheiat. Au participat peste şaizeci de scriitori, traducători, editori, critici şi redactori de presă literară, din ţară şi de peste hotare (Belgia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Grecia, Israel, Italia, Muntenegru, Polonia Republica, Moldova, Rusia, Serbia, Slovenia şi SUA), acoperind întreaga arie de manifestare a culturii scrise.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii