14 noiembrie 2016

Festivalul de Film Românesc din China, la prima ediţie

În perioada 14-24 noiembrie 2016, Institutul Cultural Român organizează în China, la Beijing, Shanghai și Xi’an, prima ediție a Festivalului de Film Românesc. Evenimentul are loc în baza protocolului semnat, în 2014, de Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din China, și include proiecția filmelor „Sieranevada”, regia Cristi Puiu, „Dincolo de calea ferată”, regia Cătălin Mitulescu, „Kyra Kyralina”, regia Dan Pița, „Doar cu buletinul la Paris”, regia Șerban Marinescu și „Carmen”, regia Doru Nițescu, precum și a documentarului „Descoperă România” cu Peter Hurley, realizat de Agenția Națională de Știri Agerpres.

festival_china

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 ianuarie 2014

Prezenţa românească la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg 2014

În 2014, cinci lungmetraje româneşti au fost selectate în programul Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg, care se desfăşoară în perioada 24 ianuarie – 3 februarie. Este vorba de „A Very Unsettled Summer”, regia Anca Damian, „Carmen”, regia Doru Nițescu, „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, regia Corneliu Porumboiu, „Quod erat demonstrandum”, regia Andrei Gruzsniczki, toate proiectate în secțiunea Fem kontinenter (Cinci continente) și lungmetrajul „Love building”, regia Iulia Rugină, în secțiunea Den gudomliga komedin (Divina comedie), toate în premieră în Scandinavia. Fiecare film va beneficia de trei proiecţii în cadrul festivalului.

O altă prezență românească la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg este cea a grupului REDAKZIA. Proiectul dezvoltat de REDAKZIA are ca rezultat final producția unui videodocumentar având ca referință controversatul film suedez „Jag är nyfiken – en film i gult” („I Am Curious – A Film in Yellow”), produs în 1967. În cadrul festivalului, grupul REDAKZIA, format din artista Maria Drăghici și curatoarea Corina Oprea, va prezenta episoade din film, sub forma unui videozine, și va realiza interviuri și prezentări în cadrul unui cub amplasat în spațiul public, în imediata apropiere a sediului central al festivalului, în perioada 24 ianuarie – 1 februarie. Proiectul este dezvoltat în colaborare cu Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg și centrul de artă Skogen din Göteborg, cu sprijinul Municipalității Göteborg și al Institutului Cultural Român de la Stockholm.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii