24 ianuarie 2020

Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranţă şi căutarea liniştii interioare

Publicul este așteptat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 28 ianuarie 2020, ora 19:00, la lansarea volumului „Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranţă şi căutarea liniştii interioare„, scris de jurnalistul și editorul american Scott Stossel și publicat recent la Humanitas, în traducerea lui Vlad Vedeanu. La eveniment discută Cătălina Dumitrescu, psihoterapeut, Ana Barton, scriitoare, și Vlad Stroescu, psihiatru.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 iulie 2018

Undeva, departe

Publicul este invitat joi, 5 iulie 2018, ora 19:00, la Librăria Cărturești Verona, la o întâlnire-dialog cu Andrew Solomon, prin Skype, despre volumul „Undeva, departe. Călătorie pe meleagurile schimbării: șase continente și un sfert de veac”, recent apărut în colecția „Memorii/Jurnale” a Editurii Humanitas, volum tradus de Miruna Fulgeanu. La eveniment participp Corina Șuteu, Elena Lăsconi, Sabina Fati și Radu Paraschivescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 decembrie 2014

Making Waves: New Romanian Cinema 2014

Film Society of Lincoln Center şi Jacob Burns Film Center din New York găzduiesc, între 4 şi 8 decembrie 2014, respectiv 5 şi 10 decembrie 2014, cel mai important festival de film românesc din SUA, „una din «comorile anuale» prezentate de Film Society of Lincoln Center,” după cum a fost descris de cotidianul The New York Times. Making Waves: New Romanian Cinema oferă publicului newyorkez o selecţie concentrată şi echilibrată, care evidenţiază tendinţele filmului românesc actual prin highlight-urile anului, dar care, ca de obicei, se întoarce şi în trecut, la filme esenţiale ce trebuie descoperite de publicul american.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 iulie 2014

Andrew Solomon: Cele mai grele momente din viaţă ne fac cine suntem

Scriitorul Andrew Solomon și-a petrecut cariera spunând povești despre greutațile altora. Acum se îndreaptă către interior, ducându-ne către o copilărie a luptei, depănând povești despre oamenii curajoși pe care i-a întâlnit de atunci. Într-o discuție emoționantă, sinceră și amuzantă, Solomon face un puternic apel la găsirea înțelesului din luptele noastre cele mai mari.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 februarie 2014

Andrew Solomon: Depresia, secretul nostru comun

„Opusul depresiei nu este fericirea, ci vitalitatea. Tocmai această vitalitate părea că mă părăsise în acel moment.” Prin intermediul unei prelegeri, în aceeași măsură elocventă și șocantă, scriitorul Andrew Solomon ne poartă prin cele mai întunecate colțuri ale minții sale, în timpul anilor în care s-a luptat cu depresia. Această experiență l-a făcut să înceapă o călătorie interesantă pentru a intervieva alți oameni care sufereau de depresie – astfel a aflat, spre suprinderea lui, că pe măsură ce vorbea mai mult, tot mai mulți oameni doreau să-i vorbească despre propriile lor povești. (Filmat la TEDxMet.)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 iulie 2013

Andrew Solomon: Iubește, orice ar fi

Cum este să crești un copil care diferă de tine într-un mod fundamental (un copil-minune, un copil cu handicap, un criminal)? Liniștit și emoționant, scriitorul Andrew Solomon ne povestește ce a învățat după ce a vorbit cu zeci de părinți și i-a întrebat: unde e limita dintre dragostea necondiționată și acceptarea necondiționată?

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii