6 februarie 2019

16 prozatori de azi.lit

Antologia „16 prozatori de azi.lit”, publicată la finalul anului 2018 la Editura Humanitas, în colecția coordonată de Andreea Răsuceanu – 821.135.1 – Scriitori români contemporani –, își propune să fie primul volum dintr-o serie care face anual un survol al literaturii române actuale. Sâmbătă, 9 februarie 2019, la ora 17:00, publicul este invitat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la o dezbatere pe marginea antologiei, la care participă Adela Greceanu, Corina Sabău, Veronica D. Niculescu, Tatiana Țîbuleac (via Skype), Bogdan Răileanu, Cosmin Perța și Augustin Cupșa (via Skype), într-un dialog cu Mihaela Dedeoglu, jurnalist cultural, Cezar Gheorghe, critic literar, și Andreea Răsuceanu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 23 martie 2018

Creative Talking cu Andreea Răsuceanu şi Adela Greceanu

Publicul este invitat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 27 martie 2018, de la ora 19:00, la o nouă ediție a întâlnirilor despre literatura română contemporană „Creative Talking cu Andreea Răsuceanu și invitații săi”. Invitata acestei seri este poeta și prozatoarea Adela Greceanu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 martie 2018

Viaţa ca un blat de tort

După ce a fost lansată la standul României și la standul Die Unabhängigen (Independenții) al Fundației Kurt Wolff în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig, antologia de proză românească contemporană „Das Leben wie ein Tortenboden. Neue Rumänische Prosa” („Viața ca un blat de tort”), recent publicată la editura Transit, este prezentată și la sediul ICR Berlin în data de 21 martie 2018, de la ora 19:00. Evenimentul îi are ca invitați pe editorii antologiei, Anke Pfeifer și Daniela Duca, precum și pe scriitorii Adina Rosetti și Bogdan Costin care participă la o discuție cu publicul, moderată de către scriitorul Thomas Martini. Actorul Vlad Chiriac citește fragmentele incluse în antologie din romanele acestora, „Deadline”, respectiv „Cum să faci primul milion”.

Antologia cuprinde texte contemporane de literatură română publicate între 2002 și 2014 de scriitorii Gabriela Adameşteanu, Bogdan Costin, Petru Cimpoesu, Adela Greceanu, Nora Iuga, Dan Lungu, Marin Mălaicu-Hondrari, Ovidiu Nimigean, Ioana Pârvulescu, Marta Petreu, Răzvan Rădulescu, Adina Rosetti, Corina Sabău și Lucian Dan Teodorovici.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 august 2013

Record de cărţi traduse din română în suedeză

În data de 15 august 2013, conducerea Târgului de Carte Bok& Bibliotek de la Göteborg, la care anul acesta România este țară invitată de onoare, a emis un comunicat de presă, având ca subiect numărul mare de cărți traduse din română în suedeză în 2013, în care se arată:

Târgul de Carte de la Göteborg, 26-29 septembrie, are anul acesta în centru literatura română. Inițiativa este susținută de un număr record de traduceri în limba suedeză: unsprezece titluri aparținând unor genuri diferite. Nouă dintre autorii cărților traduse participă la târg, fie în programul de seminarii, fie în programele de la standul României.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 august 2013

Scriitori români în Cartea Recordurilor

Pe 15 decembrie 2012, la Universitatea din Bucureşti, 53 de scriitori români au reuşit o premieră mondială, aceea de a redacta cel mai rapid roman, în doar 5 ore şi 35 de minute. Redactarea cărţii a început la ora 10:20 şi s-au scurs doar 9 ore, 5 minute şi 8 secunde până la tipărirea primului număr al ineditului roman, intitulat „Moş Crăciun & Co.”. Câmpul de luptă al acestui efort colectiv au fost laboratoarele Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității din Bucureşti.

Editura Art a înscris acest proiect la Guinness Book of Records pentru a fi validat şi omologat ca record. Guinness Book a anunţat oficial că proiectul este omologat şi, mai mult, a inaugurat cu acest prilej o nouă categorie.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 octombrie 2011

Ţara fetelor

Cu ocazia apariţiei în limba suedeză a antologiei de poezie „Om jag inte får tala med någon nu” („Dacă nu am cu cine vorbi acum” – editura Tranan), Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează pe 25 octombrie 2011, de la ora 18:30, un program de lirică feminină românească, denumit „Ţara fetelor”, cu participarea poetelor Rita Chirian, Denisa Comanescu şi Adela Greceanu. Intrarea este liberă.

Cele trei invitate vor discuta cu scriitorul şi editorul suedez Jonas Ellerström despre tendinţele liricii feminine şi despre evoluţia acesteia în ultimele decenii. Titlul programului a fost inspirat de volumul de debut al Mariei Banuş, figură emblematică a poeziei feminine româneşti.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii