19 august 2009

Referate pe Citatepedia

Citatepedia.ro a acumulat o cantitate uriaşă de informaţii. În baza de date apar deja aproape 7000 de autori şi 3500 de surse cunoscute (sperăm să completăm sursa pentru cât mai multe citate, aşa că dacă o ştiţi, nu ezitaţi să o precizaţi). Oricât de erudit ar fi cineva, nu poate avea cunoştinţe, fie şi pe scurt, despre atât de multe persoane şi surse, ceea ce face necesară strângerea de informaţii suplimentare despre acestea.

Un prim pas pentru a face lucrurile mai clare este prin Datepedia.ro, din care Citatepedia.ro preia datele utile. Fiind foarte bine structurate, aceste informaţii pot fi prelucrate în diferite modalităţi, un exemplu fiind şi rubrica Epigramişti aniversaţi, care apare în anumite zile la secţiunea Epigrame. Integrarea dintre cele două site-uri va deveni şi mai strânsă, încurajând participarea.

Totuşi, unele informaţii nu pot fi puse într-o formă fixă. De aceea, am ataşat la fiecare autor şi sursă de pe Citatepedia.ro câte un „referat”. Este vorba despre o pagină la care oricine poate contribui (chiar şi autorul respectiv), fie şi numai cu câteva cuvinte. Sistemul este de tip wiki (ca cel folosit cu succes de Wikipedia), dar strâns integrat cu restul facilităţilor. Pentru cei care nu ştiu. un wiki permite crearea şi modificarea cu uşurinţă a unui text, păstrând versiunile anterioare, astfel încât, la nevoie, se poate reveni la o versiune mai veche. Sistemul este foarte deschis, dar în cazul unor abuzuri se pot lua anumite măsuri, cum ar fi blocarea accesului pentru cel care a abuzat, ori blocarea temporară sau definitivă a unei anumite pagini.

Într-un referat sunt acceptate numai informaţii obiective şi aprecieri susţinute prin citate (precizând autorul/sursa). Utilizarea de citate în referate este chiar încurajată, fiind în spiritul site-ului, dar nu ca un scop în sine, ci pentru a susţine cele spuse în respectiva pagină.

Aşadar, dacă ştiţi câtuşi de puţin despre o persoană, carte, film etc care apare la citate, faceţi clic pentru a ajunge la paginile corespunzătoare, apoi pe Referat, apoi pe creează/modifică (după caz). Sperăm ca în timp să se adune cât mai multe informaţii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook