5 octombrie 2009

Războiul Lumilor

Au apărut pe DVD atât ecranizarea din 1953, cât şi cea din 2005 ale romanului ştiinţifico-fantastic „Războiul Lumilor” („The War of the Worlds”), despre o invazie a marţienilor, publicat de H.G. Wells în 1898.


Având o multitudine de efecte speciale premiate cu Oscar, adaptarea din 1953 a oferit mai multor generaţii senzaţii tari, acţiune fulgerătoare şi suspans non-stop. Personajele interpretate de Gene Barry şi Ann Robinson se numără printre oamenii intrigaţi să vadă un obiect asemănător unui meteorit, care se prăbuşeşte pe Pământ şi ai cărui ocupanţi categoric nu sunt prietenoşi. Se pregăteşte un atac asupra Pământului, iar maşinăriile marţiene – vehicule plutitoare în formă de lebădă, dar cu o uriaşă forţă distrugătoare – sunt deopotrivă frumoase şi terifiante, acţionând necruţător pentru anihilarea pământenilor.

Ecranizarea din 2005 este o reluare contemporană a thriller-ului SF clasic semnat de H.G. Wells. Filmul prezintă bătălia incredibilă pentru viitorul omenirii, văzută prin ochii unei familii americane. Fugind din faţa unei armate extraterestre de Tripod-uri ucigaşe, care distrug totul în calea lor, Ray Ferrier (interpretat de Tom Cruise) intră într-o adevărată cursă contra cronometru, pentru a-şi duce familia la loc sigur. „Războiul Lumilor” este o aventură plină de acţiune, cu efecte speciale spectaculoase, în regia lui Steven Spielberg.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook