14 decembrie 2009

Puterea imaginaţiei

Umor contagios, întâmplări de neimaginat, o păturică-minune şi candoarea unui copil a cărui imaginaţie poate schimba lumea la propriu – iată ingredientele celui mai nou film cu Eddie Murphy, „Puterea imaginaţiei” („Imagine That”), apărut pe DVD.



După ce a jucat rolul celui mai caraghios şi cântăreţ măgar în seria “Shrek” şi a câştigat un Glob de Aur pentru drama “DreamGirls” în 2007, am fi crezut că Eddie Murphy nu ne mai rezervă multe surprize. Însă cel mai recent rol al său, în producţia Paramount Pictures “Puterea imaginaţiei” (“Imagine That”), dovedeşte că actorul este încă departe de a-şi fi epuizat resursele de umor, combinat, de această dată, cu o doză generoasă de afecţiune şi sensibilitate părintească.

A fost odată ca niciodată Evan Danielson (interpretat de Eddie Murphy), un finanţist pentru care cariera este mereu prioritate, iar peripeţiile cotidiene la care îl supune fiica sa de 7 ani (interpretată de Yara Shadidi) şi prietenii ei imaginari îl scot din sărite. Ţap ispăşitor este păturica Googa, de care micuţa Olivia nu vrea nici în ruptul capului să se despartă. Silit de împrejurări să-şi supravegheze copila, Evan o ia la serviciu, iar când fetiţa dă iama în documentele lui cu întreg arsenalul de creioane colorate şi carioci cu sclipici, chiar înaintea unei prezentări importante, tatăl se crede pierdut. Când colo, balivernele pe care le născoceşte ca să-şi justifice capodoperele colorate se dovedesc adevărate şi, în faţa evidenţei, Evan începe să dea credit spuselor Oliviei despre lumea imaginară în care călătoreşte oricând vrea, cu ajutorul păturicii Googa.

Cum a ştiut toate acele informaţii financiare preţioase pentru investiţiile corporaţiilor? Simplu, i le-au servit pe tavă prinţesele Mopida, Sopida şi Kupida şi regina Qwali, care cunosc viitorul comercial şi n-au nimic împotrivă să ţi le dezvăluie fără costuri exorbitante şi vicii ascunse. Pentru asta, n-ai decât să intri în lumea lor şi să le vorbeşti frumos, poate chiar şi să le cânţi ceva, ca să le mai treacă de urât. Floare la ureche pentru un copil! Cum poate însă un adult cufundat în rapoarte şi previziuni să facă pe placul prinţeselor şi să afle niscaiva informaţii care l-ar ajuta să-şi devanseze rivalul – pseudo-indianul Johnny Whitefeather (interpretat de Thomas Haden Church), foarte popular în rândul angajaţilor, să câştige bunăvoinţa şefilor şi a clienţilor şi să-şi păstreze slujba?

Astfel, dintr-un finanţist scorţos şi stresat, Evan devine de nerecunoscut: râde, cântă şi dansează, o însoţeşte pe Olivia în lumea fermecată a prinţeselor şi devine dependent de păturica Googa. Deşi “concurenţa” pune să fie urmărit ca să-i afle secretul şi aplică aceeasi strategie, Evan ajunge la un pas de promovare, dar… alege să fie în altă parte, pentru a juca cel mai important rol din viaţa lui. Să fie Googa adevăratul secret sau… altceva? Aflăm totul de-a fir a păr din “Puterea imaginatiei” – „Cel mai bun film al lui Eddie Murphy, de ani de zile!” (după cum a spus Jeffrey Lyons de la KNBC), o comedie care garantează bună dispoziţie întregii familii şi aduce zâmbetul chiar şi pe buzele celor mai trişti oameni de afaceri.

Filmul este disponibil pe DVD alături de filmuleţe, scene tăiate, precum şi de comentariile regizorului Karey Kirkpatrick şi ale micuţei Yara Shahidi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook