2 aprilie 2008

Privighetoarea şi trandafirul

Bazat pe povestea cu acelaşi titlu scrisă de Oscar Wilde, spectacolul „Privighetoarea şi trandafirul” este unul necovenţional. Jocul actoricesc şi dansul gestual se amestecă într-un poem multimedia cu muzica, videoproiecţiile şi decorul aparte, pentru a spune o impresionantă poveste despre iubire.


Spectacolul a fost pus în scenă de tânăra regizoare Carmen Lidia Vidu, cunoscută mai ales pentru teatrul de tip underground. „Privighetoarea şi trandafirul” reprezintă debutul său regizoral pe scena Teatrului Naţionalului.

Privighetoarea şi trandafirul

Decorurile gen carte de poveşti de tip pop-up au fost concepute de Dan Titza, iar videoproiecţiile de Ioan Cocan. Muzica este semnată de Logan Fisher şi Yann Le Blay, iar coregrafia de Eduard Gabia.

Distribuţia este alcătuită din Marius Manole (povestitorul), Carmen Ungureanu (fata) şi Eduard Adam (studentul).

Privighetoarea şi trandafirul

În 1888, însuşi Oscar Wilde scria despre povestea sa: „Privighetoarea este adevăratul îndrăgostit, dacă există vreunul. Ea cel puţin este Iubirea, iar studentul şi fata sunt, la fel ca mulţi dintre noi, nedemni de Iubire. Astfel, cel puţin, mi se pare mie, dar cred, foarte fantezist, că s-ar putea să fie multe sensuri în poveste, pentru că, începând să o scriu, nu am început cu o idee pe care să o epuizez în formă, ci am început cu o idee şi m-am străduit să o fac minunată, să aibă multe secrete şi multe răspunsuri”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

3 thoughts on "Privighetoarea şi trandafirul"

  1. Andreea T. spune:

    Foarte frumos si emotionant

  2. COSTEL ZĂGAN spune:

    Mereu, dragostea ne lasă fără cuvinte. Ea este gravitaţia metaforică a UNIVERSULUI: locul geometric de unde paradisul pierdut poate fi recuperat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook