31 august 2017

Prinţesa Diana, In memoriam, 20 de ani

31 august este ziua în care ne amintim cu tristeţe de tragica dispariţie a Prinţesei Diana, supranumită „Prinţesa inimilor”. Romfilatelia comemorează la data de 31 august 2017 tragica dispariţie a Prinţesei Diana prin emisiunea de mărci poştale „Prințesa Diana, In memoriam, 20 de ani” ce reprezintă un supratipar al emisiunii „Diana – Prinţesă de Wales” din anul 1999. Începând de joi, 31 august 2017, emisiunea filatelică este disponibilă în magazinele Romfilatelia.



La 20 ani de la tragicul accident ce a avut loc în tunelul din Paris în care şi-a pierdut viaţa, Lady Diana continuă să fie iubită de britanici, de întreaga lume. Fântâna comemorativă dedicată „Prinţesei inimilor” din Londra este loc de pelerinaj unde oamenii aduc flori, suveniruri, în amintirea celei mai îndrăgite prinţese britanice.

Diana Frances Spencer, s-a născut la 1 iulie 1961, la Sandringham, Norfolk şi de mică a avut înclinaţii spre muzică şi dans, a studiat baletul şi a crescut dorind să devină balerină. De asemenea, a fost pasionată de înot, scufundări, hochei, tenis si schi.

La 29 iulie 1981 la Catedrala St. Paul, a avut loc nunta de basm dintre Lady Diana Spencer şi Prinţul Charles, şi astfel, Diana Frances Spencer devine Lady Diana, Prinţesă de Wales. Manifestându-se încă din primii ani după căsătorie ca reprezentant al Casei Windsor, ea s-a consacrat acţiunilor umanitare, în special în slujba copiilor, mai ales a celor defavorizaţi.

Activitatea în sprijinul bolnavilor de HIV, a făcut-o extrem de populară. Alte probleme care i-au atras atenţia prinţesei au fost: cancerul, oamenii nevoiaşi, sărăcia, bolile mentale şi abuzul de droguri. În anul 1989, Lady Diana a inaugurat la Londra „Centrul Landmark Aids”, centru ce oferă ajutor pacienţilor infectaţi cu HIV. Ulterior a devenit protector al National AIDS Trust.

De-a lungul anilor a coordonat mai multe organizaţii şi manifestări, printre care: „Festivalul de Muzică şi Artă” de la Swansea, „Şcoala Regală pentru nevăzători şi Asociaţia britanică a surzilor”, organizaţia „Help the Aged”, Fondul „Malcolm Sargent” pentru copiii bolnavi de cancer, „Organizaţia de Cruce Roşie a tineretului”, „Baletul londonez”, „Academia Regală de Muzică”.

Tragicul accident din 31 august 1997 a întristat şi şocat întreaga lume. Ziua dispariţiei prinţesei, dincolo de lacrimi şi emoţii, a rămas unul dintre cele mai tulburătoare momente ale secolului XXI.

Emisiunea filatelică comemorativă este reprezentată de un timbru cu valoarea nominala de 8 Lei machetat în bloc de 4 cu manșetă ilustrată, ce are aplicate elemente de folio magenta pentru realizarea supratiparului, și Plicul Prima Zi a emisiunii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook