20 septembrie 2016

Prin Bucureştii ce se duc | Poveşti din Cartierul Evreiesc

A.R.C.E.N., în parteneriat cu Docuart, organizează un nou traseu-cultural pietonal pentru sezonul de toamnă – „Prin Bucureștii ce se duc | Povești din Cartierul Evreiesc”, sâmbătă și duminică, pe 24 – 25 septembrie 2016 și pe 1 – 2 octombrie 2016, de la ora 16:00, cu plecare din dreptul Colegiului Național Matei Basarab (str. Matei Basarab nr. 32) și parcurgând străzile: Logofăt Udriște, Ionescu Gion, Romulus, Ceauș Radu, Parfumului, Maximilian Popper, Anton Pann, Ion Filibiliu, Mircea Vodă. Participarea la traseu este gratuită și se face fără înscriere prealabilă.

afis

În cadrul acestui traseu prin fostul Cartier Evreiesc, se propune publicului întoarcerea din nou la povești legate de oameni și locuri, la atmosfera secolului XIX și a perioadei interbelice, când diversitatea etnică, arhitecturală și urbană compuneau un spectacol autentic.

Față de traseul precedent, prin Bucureștii demolați, participanţii se plimbă acum printr-o zonă care a scăpat parțial de demolare, oferindu-şi acum un impresionant material vizual ce merită cunoscut, exploatat și conservat. Zona păstrează amintirea mahalalei bucureștene autentice, a caselor împresurate de grădini, a negustorilor ambulanți și a oamenilor cu stare deopotrivă. Amprenta etnică poate fi și ea observată atât prin arhitectură și instituțiile simbolice, cât și prin urmele vieții culturale care a înflorit aici datorită locuitorilor din această zonă, reprezentanți ai avangardei.

foto1

Foto: Alberto Groşescu

Participanții pot explora mai departe poveștile acestui traseu în cadrul București DocuArt Fest prin filme documentare de arhivă, păstrând parfumul istoric, și prin documentare contemporane ce sunt proiectate în cadrul festivalului de film documentar, în perioada 27 septembrie – 2 octombrie 2016, în Capitală.

foto2

Foto: Alberto Groşescu
SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook