7 mai 2021

Porni Luceafărul…

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, organizează în perioada 11 – 13 iunie 2021, Concursul Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, ediția a XL-a.

Concursul își propune să descopere și să promoveze noi talente poetice și critice și se adresează poeților și criticilor literari care nu au debutat în volum și care nu au depășit vârsta de 40 de ani, calculată la data de 11 iunie 2021.

Concursul are trei secțiuni:

1) Carte publicată – debut editorial: se trimit prin poștă exemplare din cartea de poezie apărută în intervalul 10 mai 2020 – 10 mai 2021, alături de fișa de înscriere. Cartea se trimite în format electronic și pe email.

2) Poezie în manuscris (nepublicată): se trimite textul poetic prin email, într-un document Word, care cuprinde cel mult 40 de poezii semnate cu un motto, alături de fișa de înscriere. Toți poeții selectați pentru premii urmează să apară în antologia editată de instituția organizatoare, care apare la următoarea ediție a concursului.

3) Interpretare critică a operei eminesciene: se trimite prin email un eseu de cel mult 15 pagini într-un document Word, semnat cu un motto, alături de fișa de înscriere. Eseurile premiate sunt publicate în antologia editată de instituția organizatoare, care urmează să apară la următoarea ediție a concursului.

Lucrările sunt evaluate de un juriu de specialitate.

Festivitatea de premiere are loc la Joldești, în ziua de 13 iunie 2021.

Lucrările sunt trimise până la data de 14 mai 2021, pe adresa de email literatura@centrulcreatieibt.ro sau la adresa Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, str. Unirii nr.10, Botoșani.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook