30 noiembrie 2017

Poezia apocalipsei şi a reîntoarcerii

Marta Petreu, creatoare a unui limbaj de neuitat, glas întru totul original al literaturii române, este prezentată la Sant’ Elena – Veneţia (Ex Convento dei Serviti, Campo della Chiesa 3, Sant’Elena), duminică 3 decembrie 2017, de la ora 16:30, în cadrul unui eveniment dedicat poeziei sale, organizat de Asociaţiile La Settima stanza şi Waves și în colaborare cu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, sub patronajul Città di Venezia.



După-amiaza poetică de la Sant’Elena este dedicată operei Martei Petreu, publicată în volumul „Apocalipsa după Marta” („L’Apocalisse secondo Marta”, Joker, 2016), tradus în limba italiană de Roberto Merlo, care este prezent la eveniment.

Apocalipsa Martei „nu este un eveniment, ci o condiţie” neschimbată a unei existenţe presărate cu nenumărate întrebări, cu tonalităţi răbdătoare, dar mai cu seamă aspre, implacabile, adesea ireverenţioase. Sunt tonurile unei revolte împotriva lui Dumnezeu, ce ia naştere pe făgaşurile istorice şi ontologice ale durerii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook