28 ianuarie 2016

Pictura veneţiană şi estetica reluării

Muzeul Naţional de Artă al României lansează o nouă serie de conferințe intitulate „Opere în prim plan”. Acestea sunt susținute în Galeria de Artă Europeană începând cu data de 3 februarie 2016, în miercurea gratuită, de la ora 16:00, tema fiind reluată în data de 5 martie 2016, de la ora 12:00. Lucrarea care își va spune povestea este „Judith ținând capul lui Holofern” – Anonim după Paolo Veronese, iar tema conferinței este „Pictura venețiană și estetica reluării”. Întâlnirea are loc în a doua sală a Galeriei de Artă Europeană. Conferințele sunt susținute de Mălina Conțu, muzeograf în cadrul Biroului de Artă Europeană și Artă Decorativă.

Judith tinand capul lui Holofern

Accesul se face pe baza unei rezervări prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021.3148119. În miercurea gratuită (3 februarie 2016) intrarea este liberă. În data de 5 martie 2016, se percepe o taxă de 10 lei.

Prin această serie de conferințe, publicul este invitat să intre în dialog direct cu opere de pictură şi sculptură mai puţin sau chiar deloc cunoscute din depozitele Secţiei de Artă Europeană. Timp de două luni lucrările selectate vor fi expuse în una din sălile galeriei permanente în vederea valorificării lor din perspectiva unor teme diverse (atribuţie, iconografie, istoria piesei, comanditari, contextul realizării) și în corelație cu lucrările din expunere.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook