4 mai 2017

Pescăruşul

Teatrul Odeon anunță premiera spectacolului „Pescăruşul” de A.P. Cehov, regizat de Andrei și Andreea Grosu, cu o scenografie semnată de Vladimir Turturică. Primele reprezentații au loc în zilele de 5, 6, 11, 12 mai 2017, de la ora 19:30, la Sala Studio. Traducerea piesei este realizată de Raluca Rădulescu. Din distribuţie fac parte Alina Berzunțeanu, Marius Damian, Dan Bădărău, Nicoleta Lefter, Laurențiu Lazăr, Elvira Deatcu, Florina Gleznea, Mihai Smarandache, Gelu Nițu şi Cezar Antal.



„Pescărușul” este prima în ordine cronologică, dintre cele patru capodopere ale lui A.P. Cehov (1860 – 1904). Scrisă în 1895, a exercitat o puternică fascinație atât pentru oamenii de teatru, cât și pentru public, până în ziua de azi.

La Teatrul Odeon noua versiune a piesei este realizată de tinerii regizori Andrei și Andreea Grosu, care declară:

Pescăruşul nostru e o lume care încearcă să se compună din sunete, culori, materiale, gânduri şi mişcări, asemeni unei construcţii arhitecturale în care ne sprijinim pe o structură de rezistenţă nevăzută. Am căutat în direcţia în care totul e pentru supravieţuire, în care facem cât putem ca să ne îndepărtăm de un final de care ne e frică. Am încercat să îl schimbăm, să păcălim moartea în toate formele ei. Tablou cu oameni care fug în toate direcţiile, de ce e scris să li se întâmple, care speră să schimbe cursul timpului, care visează la cuvinte care capătă alte forme când sunt rostite. Am schimbat sensuri şi ne-am aruncat cu toţii fără plasă de siguranţă. Unii în braţele celorlalţi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook