6 ianuarie 2016

Pentru Regină şi ţară

„Pentru Regină şi ţară” („Queen & Country”), drama autobiografică în regia lui John Boorman (care a mai realizat „Excalibur”, „Deliverance”, „Hope and Glory”, „The Tailor of Panama”), are premiera în România vineri, 8 ianuarie 2016. Filmările au fost făcute în cea mai mare parte în România.



O poveste inspirată complet din adolescenţa regizorului englez, „Queen & Country” ecranizează amintirile lui John Boorman din anul 1952, anul încorporării sale în armata britanică, perioadă care se suprapune în mod nefericit cu Războiului din Coreea (1950-1953).

Acţiunea din „Queen & Country” are loc la nouă ani după cea din „Hope and Glory” (1987), celălalt film al lui John Boorman. De cinci ori nominalizat la Oscar, Globul de Aur în 1998 pentru cel mai bun lungmetraj şi BAFTA pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, Susan Wooldrige, „Hope and Glory” se referă la copilăria regizorului din perioada Blitz a Londrei (de la atacurile germane Blitzkrieg), distrugerea casei părinteşti şi adăpostirea pe malurile Tamisei.

Acum, „Queen & Country” abordează încorporarea de la 18 ani a tânărului Boorman, “atunci când am fost chemat să-mi servesc patria, la fel ca toţi băieţii din Anglia care împliniseră 18 ani. Cele mai multe personaje din film sunt inspirate de propria mea familie şi de persoane pe care le-am întâlnit în acea perioadă. Toate evenimentele din film s-au petrecut de o manieră cvasi-identică în realitate”, spune regizorul.

„Queen & Country” a fost proiectat în premieră la Cannes 2014, secţiunea Quinzaine des Réalisateurs.

În film îi puteţi recunoaşte pe actorii Callum Turner, David Thewlis („Harry Potter and the Prisoner of Azakaban”, „Seven Years in Tibet”, „Kingdom of Heaven”, „The Theory of Everything), Vanessa Kirby („Everest”, „Jupiter Ascending”, „About Time”), Caleb Landry Jones („Contraband”, „X-Men: First Class”, „No Country for Old Men”, „Antiviral”), Richard Grant („Dracula”, „Corpse Bride”).

Regizorul, producătorul şi scenaristul John Boorman (82 de ani) are trei premii la Cannes (pentru „The General”, „Excalibur”, „Leo the Last”) şi patru nominalizări. A fost de cinci ori nominalizat la Oscar (pentru „Hope and Glory” şi „Deliverance”), de două ori la Globurile de Aur şi la Berlin, de trei ori la BAFTA.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook