25 aprilie 2017

Pelinul negru

Editura Humanitas invită publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 26 aprilie 2017, ora 19:00, la lansarea romanului „Pelinul negru” de Ioana Nicolaie. La eveniment vorbesc, alături de autoare, Dan C. Mihăilescu şi Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas.



Ioana Nicolaie ne destăinuie:

Cernobâl înseamnă „pelinul negru” sau „iarbă neagră”, căci explozia centralei nucleare din aprilie 1986 nu se putea petrece decât într-o zonă a negrului, a amărăciunii. Am scris „Pelinul negru” şi ca o formă de revoltă, deşi mărturisesc că n-a fost uşor să plonjez în dramă şi să o deşir scriitoriceste.

Am copilărit, fără nici cea mai mică bănuială, într-un loc contaminat radioactiv. Abia când am început să simt pe propria-mi piele urmările, am înţeles cât de acută era grozăvia, şi câţiva ani m-am întrebat continuu cine e de vină, de ce nu răspunde nimeni pentru marile catastrofe, cum există atâtea victime subînţelese, care n-au deloc glas.

Nu mi-am putut răspunde altfel decât scriind „Pelinul negru” – punctul de vedere e al unei fetiţe născute la câteva luni după dezastru a cărei existenţa e ca o frânghie care, pe măsură ce calci, se tot subţiază, până devine o sforicică ce sfârşeşte, inevitabil, prin a se rupe. Iar căderea nu înseamnă strivirea pur şi simplu de asfalt, ci scufundarea din uman în subuman.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook