20 aprilie 2017

Paul Negoescu – ambasador onorific al Festivalului Filmului European

Paul Negoescu, regizorul filmului „Două Lozuri” (2016), inspirat din opera lui Caragiale, este ambasadorul ediției Festivalului Filmului European 2017, continuând astfel tradiția începută acum peste un deceniu de a lăsa cineaștii români să vorbească pentru filmul european. Festivalul i-a invitat să vorbească pe limba lor, cea a cinema-ului.



Paul Negoescu a regizat spotul de promovare a ediției actuale a festivalului, pornind de la o idee proprie, și ilustrând pasiunea pentru filmul european. Totodată, în acord cu noua direcție a Festivalului, spotul face aluzie la capacitatea filmului de a stârni nu doar emoție, ci și dezbatere, capitol la care filmul european excelează.

Paul Negoescu declară:

Pentru mine cinema-ul este un limbaj universal și nu-mi vine să-l împart pe zone geografice, etnii sau naționalități. Îmi plac, deopotrivă, filme europene, americane, iraniene, japoneze etc. Cu toate astea, filmul european are, pentru mine, o semnificație specială pentru că în filmul european regăsesc mai multe valori în care cred. În filmul european contează mai mult viziunea autorului decât interesul financiar al unui investitor, iar când autorul are deplină libertate creativă se pot naște filme autentice, neconvenționale, îndrăznețe etc. Mai mult decât atât, în vremuri care par să ducă din ce în ce mai mult spre o dezbinare între oameni, cinematograful reușește să reziste ca un nucleu social care ne aduce la un loc, iar filmul european nu face excepție.

Paul Negoescu (fotografie de Ana Drăghici)
SlabAcceptabilOKBunExcelent 10 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook