3 iunie 2015

Partea nevăzută decide totul

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează joi, 4 iunie 2015, de la ora 19:00, lansarea volumului „Partea nevăzută decide totul” de Horia-Roman Patapievici, bestseller Bookfest 2015. Participă Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu.

invitatie

Horia-Roman Patapievici spune:

Tot sensul vieţii noastre poate fi gândit că o aducere la vizibilitate, prin felul nostru de a vedea, a părţii de nevăzut din lume şi din fiecare.

Fiecare dintre eseurile cuprinse în acest volum pune în lumină sau celebrează o formă de nevăzut. Nu este nevăzutul suprasensibil ori extrasenzorial. Nu e nimic mistic în nevăzutul de care vorbesc şi nimic mistagogic în felul în care îl invoc. Nevăzutul nu e o opţiune. Nevăzutul este aici, lângă noi, în noi, ca un dat inconturnabil al lumii şi al naturii noastre. Suntem în el predaţi lui cu totul, aşa cum suntem predaţi apei, când ne scufundăm, ori aerului, când ne regăsim respiraţia.

Singularitatea condiţiei noastre constă în faptul că partea nevăzută, în viaţa noastră, decide totul, în situaţia în care singurele dovezi ale nevăzutului de care depindem stau în văzutul după care fugim, ori de care fugim, ori pe care îl pierdem.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

One thought on "Partea nevăzută decide totul"

  1. hershkowitz spune:

    No, vezi mă Brebane! Partea nevăzută decide totul! Ea a hotărât că o carte care se va lansa mâine este deja un bestseller! Nu ca animalele tale bolnave… Dar ce ştii tu Brebane, cum se face un gheşeft! Liiceanu are mână bună. El l-a lansat şi pe Băsescu…
    Mai am un singur dor! La lansarea voastră să nu-l scuipaţi iar pe Eminescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook