1 martie 2011

Paris

A respira Parisul, asta conservă sufletul.
V. Hugo

Oraşul pe care Bucureştiul interbelic îl copia, respirând si gândind in ritm cu acesta, poartă în peisaje, clădiri şi monumente viaţă şi energie şi o dăruieşte dacă se ştie contemplat, ţi se insinuează cu intreaga fiinţă în creier, îţi fură inima cu fiecare clipă petrecută printre locuitorii săi, căci nu întâmplător este asociat cu iubirea. Despre Paris se poate spune că este un oraş ce reuneşte vechiul şi modernul, clasicul şi romanticul şi le împleteşte armonios, creând, ca prin vrajă, armonie acolo unde contrastele ar trebui să creeze luptă imposibil de domolit. Îndrăgostiţii de artă, dar şi amatorii de viaţă de noapte işi pot găsi fericirea sub acelaşi cer, cel al Parisului…

Farmecul oraşului este conferit si de marea majoritate a fascinantelor obiective turistice din Paris.

Notre Dame de Paris, capodoperă a stilului gotic timpuriu, copleşeşte prin dimensiuni si infioară sufletele credincioşilor prin lumina difuză care pătrunde prin rozetele colorate.

Turnul Eiffel, este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din lume, însuşi creatorul său, Gustave Eiffel, spunând la un moment dat că „Ar trebui să fiu gelos pe el (Turnul Eiffel), deoarece a devenit mai faimos decât mine”. Această structură atinge o inălţime de nu mai putin de 324 de metri, şi a fost ridicată pentru a servi drept arc de intrare la Expoziţia Universală (1889), târg mondial care sărbătoarea 100 de ani de la Revoluţia Franceză.

Arcul de Triumf, inspirat de arhitectura romană, a fost inalţat in secolul XIX, la comanda lui Napoleon Bonaparte. În prezent, este unul dintre monumentele naţionale ale Franţei.

Palatul Regal, încărcat de istorie si fascinant prin arhitectura menită, odinioară, să vorbească despre dreptul nelimitat al monarhului absolut de a decide în privinţa vieţii supuşilor, este şi el, acum, un simbol al Parisului ce te leagă de el…

Sena te îndeamnă să poposeşti pe unul din malurile ei şi să visezi, să admiri pur şi simplu tot ce are natura mai sfânt în ea, liniştea desăvârşită şi armonia pură, neatinsă de mâinile omului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook