9 august 2021

Palmares „Film 4 Fun 2021”

Ediția a 13-a a festivalului internațional de comedie Film 4 Fun s-a încheiat în seara de duminică, 8 august 2021, printr-o gală găzduită de Cinema Carpați din Sinaia și transmisă live pe Facebook și pe canalul YouTube al festivalului.



Juriul internațional de anul acesta – compus din criticul de film francez Fabien Baumann (redactor al revistei „Positif”), scenarista, producătoarea și selecționera rusă Aleksandra Zhukova, scenarista și regizoarea greacă Rinio Dragasaki, actrița română Ada Condeescu și compozitorul român Cristian Lolea – a decis să acorde cel mai important premiu al competiției, recompensând „Cel mai bun scurtmetraj”, filmului francez „Avant-garde” („Avan-gardă”) de Maxime Azzopardi și Adrien Guedra-Degeorges.

Premiul pentru „Cel mai bun regizor” i-a revenit românului Radu Barbu, pentru filmul „Probleme la apartamentul 14”. Tânărul cineast a mai primit un frigider marca Fram.

Un alt scurtmetraj francez, „Invisible” („Invizibil”), scris și regizat de Thomas Scohy, a obținut premiul pentru „Cel mai bun scenariu”, acordat de Dacin Sara.

Festivalul Film 4 Fun a oferit o mențiune specială a ediției a 13-a filmului românesc „Vânătoare de hipopotami și crocodili”, cu scenariul și regia semnate de Germain Kanda.

Timp de trei zile, între 5 și 7 august 2021, spectatorii din întreaga lume au putut viziona și nota, pe site-ul Film4Fun.ro, cele 25 de scurtmetraje comice, reprezentând 12 țări, incluse în competiția ediției a 13-a. Voturile exprimate online au decis „Premiul Publicului”, care i-a revenit anul acesta filmului mexican „Money Craze” („Nebunia banilor”), scris și regizat de Leonardo Gutiérrez.

Gala de închidere de la Cinema Carpați din Sinaia a mai inclus acordarea tradiționalului trofeu „Film 4 Fun”. Acesta îi revine, la fiecare ediție, unui actor român important, de film, teatru și televiziune, a cărui carieră remarcabilă include și interpretarea unor roluri comice memorabile. În 2021, premiul i s-a acordat iubitei actrițe Emilia Popescu, care a primit trofeul de la Marian Panait, manager al orașului Sinaia.

Printre rolurile de cinema ale Emiliei Popescu se numără cele din filmele „Moromeții” (Stere Gulea, 1987), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (Gheorghe Vitanidis, 1988), „Liliacul înflorește a doua oară” (Cristina Nichituș, 1990), „Sanda” (Nicu Gheorghe și Cristiana Nicolae, 1992), „Divorț… din dragoste” (Andrei Blaier, 1992), „Timpul liber” (Valeriu Drăgușanu, 1993) și „O vară de neuitat” (Lucian Pintilie, 1995).

La edițiile anterioare ale festivalului, trofeul Film 4 Fun le-a mai fost înmânat popularilor actori Stela Popescu, Draga Olteanu-Matei, Rodica Popescu-Bitănescu, Gheorghe Visu, Coca Bloos, Radu Gabriel, Ion Dichiseanu și Magda Catone.

Gala de la Cinema Carpați a fost prezentată de actorii Cătălin Neamțu și Vlad Vîlciu. După acordarea premiilor, Cătălin Neamțu a oferit publicului un savuros show de improvizație. Spectatorii prezenți la eveniment au putut urmări în închidere, pe lângă filmele premiate la ediția a 13-a a festivalului, scurtmetrajul „Zimnicea” de Bogdan Naumovici și lungmetrajul „Berliner” de Marian Crișan.

Directoarea Film 4 Fun, producătoarea, monteuza și profesoara Laura Georgescu Baron, a declarat la finalul ediției a 13-a a festivalului:

Sunt onorată că au putut fi alături de noi membrii juriului internațional – critici de film, cineaști, actori cunoscuți și îndrăgiți atât de publicul larg, cât și de publicul nișat al industriei cinematografice. 
Mă bucur că, deși au existat restricții privind numărul de locuri ocupate în cinematograf, sala a fost plină, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Din păcate, mulți spectatori nu au mai putut intra în sală, locurile fiind deja ocupate. Sperăm că și anul viitor să continuăm acest proiect alături de aceași echipă mică, dinamică și dedicată unui act cultural.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook