11 iunie 2018

Pădurea întunecată

Cei intersați sunt așteptați joi, 14 iunie 2018, la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre noul roman semnat de Nicole Krauss, „Pădurea întunecată„, bestseller Humanitas Fiction la Bookfest 2018. Publicat în colecția „Raftul Denisei” și tradus de Luana Schidu, „Pădurea întunecată” este considerat cel mai valoros roman a celebrei scriitoare americane. La dialogul moderat de Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction, iau parte criticii literari Tania Radu și Cosmin Ciotloș și jurnalistul Andrei Crăciun.



Pădurea întunecată” a fost, în SUA, National Bestseller și a fost desemnată cea mai bună carte de ficțiune a anului 2017 și este, de asemenea, cartea care l-a făcut pe Philip Roth să declare:

Un roman strălucit. Sunt plin de admirație.

Cronicile care au apărut de-a lungul anului 2017 în rubricile de critică literară ale marilor publicații americane descriu „Pădurea întunecată” în termeni fără echivoc, drept un roman fascinant, plin de umor pe alocuri, despre care San Francisco Chronicle scrie:

Nicole Krauss a reușit să trateze cu finețe tematici dintre cele mai dificile.

Cu titlul luat dintr-un vers din „Infernul” lui Dante, romanul urmărește poveștile a două personaje distincte aflate într-o călătorie aproape inițiatică în Israel. Nicole este o tânără romancieră de 39 de ani din New York, în plină criză existențială și de creație, în timp ce Epstein este un avocat bătrân, fost antreprenor de succes, a cărui scară de valori se răstoarnă brusc. Amândoi își părăsesc familiile și par să străbată un drum dantesc, coborând cerc după cerc, fără să bănuiască ce îi așteaptă la capăt.

Publishers Weekly consemnează:

Romanul elegant, provocator și hipnotizant al lui Nicole Krauss este opera ei cea mai valoroasă de până acum. Viu, inteligent și uneori plin de umor, este un tur de forță fascinant.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook