17 aprilie 2013

On Air Music Awards 2013

Prima ediție a On Air Music Awards a avut loc pe 15 aprilie 2013 la Teatrul Național din București. Artiști, vedete TV, profesioniști din industria muzicală au defilat pe covorul roșu. 20 de statuete trofeu și-au găsit calea către unii dintre cei mai apreciaţi artiști, compozitori, textieri, regizori și manageri cu realizări remarcabile în anul 2012 sau în întreaga carieră.



Seara a început odată cu sosirea primilor invitați pe covorul roșu, în jur de ora 19:00. DJ Wanda le-a fost gazdă și a schimbat câteva cuvinte cu fiecare.

Foaierul Teatrului Național a devenit în scurt timp neîncăpător, iar invitații On Air Music Awards s-au bucurat să se revadă, să schimbe impresii, să se felicite reciproc pentru nominalizări și nu în ultimul rând să dea interviuri reprezentanţilor presei care au fost prezenți în număr mare la eveniment.

MC-ul Galei a fost Vali Bărbulescu, care a intrat foarte bine în pielea unui personaj inspirat direct din „Nașul”: „Sunt gata să vă fac o ofertă pe care nu o puteți refuza: ne-am adunat astăzi la On Air Music Awards toți capii din muzica românească, pentru a termina cu războaiele.”

Show-ul a început în forță cu Vița de Vie, care a deschis seria mini recitalurilor continuată de Alina Manole, Grasu XXL, Corina, What’s Up și Andra, Trio Zamfirescu, Adina Răducan, Vunk, Lala Band și Electric Fence.

„Pentru că am avut atâtea celebrități nominalizate, ne-am gândit ca în planul momentelor artistice susținute pe scena Galei sa facem și câteva propuneri – Adina Răducan, o voce specială ce va deveni, cu siguranță, o candidată sigură la categoria Cea Mai Bună Voce Feminină și Trio Zamfirescu – un spectaculos trio de chitară clasică” au explicat organizatorii.

Iată și căștigătorii desemnați de juriul primei ediții a On Air Music Awards:

Cel mai bun pop-rock
Câștigător: „Cât de departe” – Holograf
Cel mai bun dance
Câștigător: „K-Boom” – CRBL feat. Helen
Cel mai bun hip-hop
Câștigător: „Sophie” – Maximilan
Cel mai bun rock alternativ
Câștigător: „Spnzrtr” – Robin and The Backstabbers
Cel mai bun videoclip
Câștigător: Smiley – „Dead man walking” (Regia: Barna Nemethi & Vlad Fenesan)
Cea mai bună voce feminină
Câștigător: Loredana
Cea mai bună voce masculină
Câștigător: Dan Bittman
Cel mai bun live
Câștigător: Loredana
Cel mai bun ambasador muzical
Câștigător: Inna
Cel mai bun text în limba română
Câștigător: „Printre lupi” – Zoia Alecu
Cel mai bun folk
Câștigător: „Năluca” – Poesis
Cel mai bun debut
Câștigător: „K la meteo” – What’s Up feat Andra
Promoterul anului
Câștigător: Emagic
Cel mai bun compozitor
Câștigător: Marius Moga pentru piesele: „K-Boom” (interpret: CRBL feat. Helen); „K la meteo” (interpret: What’s Up feat. Andra); „Electronic Symphony” (interpret: Luke, Demoga feat. Liviu Teodorescu); „Petre” (interpret: CRBL feat. Adda)

Voturile juriului au fost centralizate de Deloitte Romania, toți membrii juriului trimițându-și opțiunile direct către această companie.

Internetul este o cale de promovare din ce în ce mai semnificativă pentru orice artist, așa că On Air Music Awards a decernat două premii pe baza rezultatelor obținute pe internet.

Premiul pentru Cel mai căutat artist pe Google, încadrat în genurile care au fost subiectul „On Air Music Awards” (pop rock, dance, hip-hop, rock alternativ, folk) a revenit grupului Lala Band.

Premiul pentru Cel mai vizualizat videoclip pe Youtube a fost acordat producției „Cai verzi pe pereţi” regizată de Iulian Moga pentru piesa cu acelaşi nume interpretată de Smiley, Alex Velea și Don Baxter.

Ambele premii au fost decernate pe baza datelor furnizate de Google România.

Premiul Casa de producţie a anului a mers anul acesta către Cat Music, pentru cele 37 de producții difuzate pe radio în anul 2012 conform topului publicat de o cunoscută companie de monitorizare a difuzărilor radio. Cat Music și-a adjudecat pentru anul 2012 și jumătate din top 10 cele mai difuzate piese conform aceluiași clasament.

Un Premiu Special a fost acordat proiectului Lala Band și a creatoarei acestuia – doamna Ruxandra Ion – pentru atenția în alegera repertoriului, promovarea muzicii live (Lala Band cânta live, cu trupă în concertele lor) și de calitate.

Premiul pentru îngreaga carieră a fost acordat, spre surprinderea tuturor, nu unui artist, ci unui manager artistic. Domnul Aurel Mitran a primit acest premiu remarcând cu umor „sunt în această industrie de pe vremea când Marea Moartă nu era nici măcar bolnavă”. De numele lui Aurel Mitran se leagă artiști ca Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Laura Stoica, Iris, Compact sau Holograf.

„Un manager adevărat, care să înțeleagă pe deplin artistul cu care lucrează, să fie capabil să scoată tot ce este mai bun din acesta și să-l propulseze cât mai sus posibil este greu de găsit, în general. Noi credem că Domnul Aurel Mitran este unul dintre aceștia și știm că mulți dintre actualii manageri au învățat mult de la Domnia Sa” a ținut să precizeze Zoli Toth.

Trofeul Artistul anului, așa cum a fost anunțat, s-a votat în timpul Galei. Anunțarea câștigătorilor a luat prin surprindere pe toți cei prezenți. După câteva momente de suspans, create de blocarea softului de votare, Zoli Toth unul dintre organizatorii On Air Music Awards, i-a anunțat pe câștigători: Robin and The Backstabbers. Trupa de rock alternativ a plecat acasă cu Buzz, trofeul unicat creat de sculptorul ieșean Alin Neacșu. La următoarea ediție a On Air Music Awards, Robin And The Backstabbers vor da mai departe trofeul către următorul câștigător.

Premiile au fost înmânate de numeroase personalități: artiști și vedete TV precum și reprezentanți ai sponsorilor și organizatorilor dintre care enumerăm: Andreea Marin, Virgil Ianțu, Iulia Vântur, Adrian Despot, Gabriel Cotabiță, Marius Moga, Elena Gheorghe, Cristian Grețcu (Divertis), Iuliana Tudor (TVR), Nicu Alifantis, Cătălin Măruță, Maria Radu, Miki, Cristina Cioran (Kanal D), Paula Chirilă (Kanal D), George Zafiu (Europa FM), Andi Moisescu, Adina Buzatu, Hi-Q, Mandinga, Mihaela Călinoiu (Story), Răzvan Simion (Antena 1), Anamaria Gavrila (Deloitte), Ivan Patzaichin, Dragos Chișcoci (Emagic), Jean Valvis (Aqua Carpatica), Giovana Soare (Apa Nova România).

On Air Music Awards este un proiect Star Management, companie condusă de Anca Lupeș și Zoli Toth, care își propune să premieze elita din industria muzicală românească.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook