4 august 2008

Olimpia în exil

Olimpia în exilLa Editura Humanitas a apărut în seria de autor cartea „Olimpia în exil„, cu subtitlul „O carte despre nobleţe şi dezonoare în sport”, de Traian Ungureanu.

Cartea ne invită să cunoaştem o altfel de istorie a Jocurilor Olimpice, începând cu Grecia antică şi până la ediţiile cele mai recente, reabilitează mizele adevărate ale sportului şi-i zugrăveşte pe cei care încearcă să-l falsifice: antrenori rău-intenţionaţi, conducători corupţi, brute cu drept de decizie. Sportul este una dintre temele preferate ale lui Traian Ungureanu, abordat şi în alte volume.

Care sunt interesele umbroase şi complicităţile care guvernează olimpiadele moderne? Când vom izbuti să povestim pe înţelesul tuturor întâmplările care i-au avut în centru pe Dobrin, Dumitrache şi alţi dispăruţi care ne-au luminat tinereţea? Ce incendiu a mistuit mintea, geniul şi firea lui Bobby Fischer? Cât de mult a suferit fotbalul englez după catastrofa aeriană din 1958 şi cât de mult a avut el de câştigat după sosirea lui Arsene Wenger la Londra? Ce ravagii face corectitudinea politică în rugbiul sud-african? Sunt câteva dintre întrebările la care Traian Ungureanu răspunde cu farmecul şi talentul cronicarului de înaltă clasă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook