8 octombrie 2009

Olga Tudorache aniversează pe scenă 80 de ani de viaţă

Teatrul Metropolis celebrează Excelenţa în Teatru, pe Doamna Olga Tudorache, care, pe 11 octombrie 2009, de la ora 19:00, va aniversa pe scenă 80 de ani de viaţă, într-un regal teatral, alături de Tamara Creţulescu: „Peşte cu mazăre„, de Ana-Maria Bamberger.



Incandescentă, tulburătoare, personalitate accentuată (după cum însăşi actriţa declară), spirit tânăr purtat de acea imponderabilitate specifică figurii unui creator al scenei, Olga Tudorache face parte, în mod firesc şi automat, din rândul vedetelor autentice ale teatrului şi filmului românesc. Nu încape nicio îndoială că marile spirite au nu doar sensibilitate şi emoţie, ci şi uriaşa forţă a transfigurării acestora.

„Olga Tudorache este un taifun, o tornadă, un fenomen cosmic…”, o descrie Cătălina Buzoianu, ea este întruchiparea acelei forţe purtătoare de Adevăr, ce transcende Timpul şi Spaţiul. În toamna anului 1951 este angajată la Teatrul Tineretului din Bucureşti; la aniversarea celor 80 de ani, o regăsim pe Olga Tudorache tot pe scena unui teatru al tineretului, un „teatru al tinerilor de toate vârstele”… La Metropolis, în 2007, ea a fost votată Actriţa Anului de către tinerii creatori de teatru şi publicul său.

Cu dragoste şi admiraţie, în cadrul festiv al Teatrului Metropolis vor fi lansate atât volumul „Portretul Doamnei T„, de Ana-Maria Bamberger, cât şi CD-ul cu acelaşi titlu, cu Olga Tudorache şi Marius Bodochi, în regia lui Attila Vizauer, o producţie a Teatrului Naţional Radiofonic – Radio România, care a fost distins în 2007, la Gala Premiilor UNITER, cu Premiul pentru cel mai bun spectacol radiofonic.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook