16 septembrie 2016

Oglinzile Orientului

Muzeul Naţional de Artă al României organizează sâmbătă, 17 septembrie 2016, de la ora 12:00, lansarea catalogului care însoţeşte expoziţia „Oglinzile Orientului. Pictură și grafică din colecțiile Muzeului Național de Artă al României”, în prezența directorului general, Călin Stegerean.

coperta catalog

Deschisă cu ocazia Nopţii Muzeelor 2016, expoziţia „Oglinzile Orientului” poate fi vizitată la parterul Galeriei Naţionale până pe 25 septembrie. Curatorii și autorii catalogului sunt Mariana Vida şi Elena Olariu, specialişti în cadrul Secţiei de Arte Grafice a muzeului.

Curator Elena Olariu declară:

Catalogul conține trei studii introductive și în cuprinsul său apar ilustrate cele aproximativ 200 de lucrări expuse, precum și lucrări care nu au intrat în selecția finală, dar care vin în completarea cercetării efectuate. Valoarea publicației prezentate este dată și de faptul că reflectă o primă abordare sistematică în istoria artei românești inspirate de Orient și discutarea ei din perspectiva mișcării literare și artistice care în Occident a fost subsumată orientalismului.

Abordarea din perspectivă orientalistă a unui secol de artă românească se bazează pe o selecție de peste două sute de lucrări de pictură și grafică din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României și al Muzeului Colecțiilor de Artă, cărora li se adaugă o suită de piese de artă decorativă menite a evoca atmosfera epocii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook