17 iunie 2014

O poveste de dragoste, Lindenfeld

Miercuri, 18 iunie 2014, de la ora 19:30, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) este prezentat în avanpremieră, în cadrul seriei de evenimente KINObservator, cel mai recent film al cunoscutului cineast Radu Gabrea, „O poveste de dragoste, Lindenfeld”. Proiecţia este urmată de o discuţie a publicului cu regizorul şi echipa sa.

O poveste de dragoste, Lindenfeld

„O poveste de dragoste, Lindenfeld”, cu scenariul semnat de Adrian Lustig şi Radu Gabrea, este o comedie dramatică inspirată de romanul „Lindenfeld” al lui Ioan T. Morar. Regizorul şi producătorul Radu Gabrea i-a distribuit în rolurile principale pe importanţii actori români Victor Rebengiuc, Victoria Cociaş, Mircea Diaconu şi Ion Caramitru.

În Frankfurt-ul anului 2005, Ulrich (Ully) Winkler, preşedintele unei mari companii (personaj interpretat de Victor Rebengiuc), vede la televizor un reportaj despre un fost sat şvăbesc din Banat. Acesta este Lindenfeld, în care Ullie se născuse şi trăise până în 1945, când a fugit de prigoana comunistă şi a început să facă avere în Germania, încercând să-şi şteargă din memorie legăturile sale cu România. După şase decenii, Ullie este puternic marcat de imaginile văzute la televizor, aşa că decide ca, împreună cu Boris, vechiul său servitor şi prieten credincios, să plece în secret la Lindenfeld. Acolo o regăseşte pe Helga, iubita sa din cruda tinereţe (interpretată la maturitate de Victoria Cociaş). Ceea ce urmează este o poveste dulce-amară, plină de nostalgie, candoare şi momente tragicomice.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook