9 aprilie 2015

O duminică frumoasă

Filmul „O duminică frumoasă” („Un beau dimanche”), în regia lui Nicole Garcia, o subtilă poveste de dragoste dintre un tânăr profesor singuratic cu un trecut adânc îngropat şi mama unuia dintre elevii săi, intră în cinematografe pe 10 aprilie 2015.



În rolurile principale: Pierre Rochefort, Louise Bourgoin şi Dominique Sanda (Cea mai bună actriţă în rol principal, Cannes 1976).

„Un beau dimanche” a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto 2013. Pierre Rochefort a fost nominalizat la Premiul César 2015 pentru Cel mai bun actor într-un rol principal.

Ca actriță, Nicole Garcia a jucat în peste 80 de filme. În 1990 a debutat ca regizor şi scenarist. Cel mai cunoscut film al ei, „Place Vendôme”, cu Catherine Deneuve, a obţinut 12 nominalizări la Premiile César în 1999, iar Nicole Garcia a fost nominalizată la Leul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în 1998.

“Trei zile diferite, trei locuri şi trei persoane… O întâlnire absolut întâmplătoare a unor personaje cu provenienţă socială total diferită care, altfel, ar fi părut cu totul incompatibile”, spune regizoarea Nicole Garcia despre film. “Pe autostrăzile din sudul Franţei, în cele trei zile de minivacanţă, fiecare din ei renunţă la inhibiţii, se îndrăgostesc, îşi scotocesc trecutul pentru a scăpa de el şi renasc. La finele acestui weekend prelungit, nimic nu va mai fi la fel pentru cei trei.”

Baptiste (interpretat de actorul Pierre Rochefort) este mai degrabă genul solitar. Profesor într-un oraș din sudul Franţei, el nu rămâne niciodată mai mult de trei săptămâni în acelaşi loc de muncă. Într-o vineri după-amiază, Baptiste se hotărăște să aibă grijă pentru o zi de Mathias, un elev de-al său ai cărui părinți sunt despărțiți, iar tatăl neglijent.

Băiatul îl duce pe profesor acasă, la mama sa, Sandra (jucată de actriţa Louise Bourgoin). Sandra se dovedeşte a fi o tânără foarte drăguţă, care acum lucrează pe o plajă, lângă Montpellier. Trio-ul format se leagă din prima, ca un fel de familie întreagă pe care cei trei nu au avut-o, nici unul, niciodată.

Sandra datorează însă o sumă foarte mare de bani, pe care, dacă nu-i restituie, se pot întâmpla lucruri grave. Baptiste se hotărăşte să o ajute, ocazie cu care însă face o călătorie în trecutul său, acolo unde se ascunde cel mai bine păstrat secret al lui.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook