25 iulie 2016

Nocturnă muzeală la Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) lansează vineri, 29 iulie 2016 programul Nocturnă muzeală, urmând ca sediul central și muzeele subordonate să fie deschise până la ora 22:00 în ultimul week-end al fiecărei luni (vineri – sâmbătă).

MNAR

În mod concret, vineri, 29 iulie 2016, publicul poate vizita Galeria Națională și expoziția temporară „Oglinzile Orientului”, iar sâmbătă, 30 iulie 2016, Galeria de Artă Europeană și Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei 111), Muzeul K.H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian, nr. 21 A), Muzeul Theodor Pallady (str. Spătarului, nr. 22). Ultima intrare în spațiile expoziționale se face la ora 21:30.

De asemenea, sâmbătă, 30 iulie 2016, începând cu ora 20:00, în curtea de onoare a sediului central (Calea Victoriei 49 – 53), este organizată o dezbatere cu tema: „Ce vrem să fie MNAR?”, la care sunt invitate să participe personalități din lumea cultural–artistică, organizații non–guvernamentale etc., precum și cei interesați din rândul publicului vizitator. Sensul acestei întâlniri este legat de strategia muzeului privind angajarea unor consultări cu specialiști și publicul larg în privința programelor culturale ale instituției.

Călin Stegerean, manager MNAR, care moderează dezbaterea de sâmbătă seară, a afirmat la conferința de presă din data de 21 iulie 2016:

MNAR are prin poziţia sa urbană şi infrastructură toate premisele pentru a deveni un spaţiu viu, deschis comunităţii, care să găzduiască evenimente de cea mai înaltă calitate, care să dea publicului sentimentul că instituţia este aliniată unor bune practici internaţionale, că face oficiul de vector de mare anvergură în conectarea la schimbul mondial de valori.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook