9 iulie 2015

Nightlosers la Zelt Musik Festival 2015

Între 9 și 15 iulie 2015, muzicieni din toate colțurile lumii se reunesc an de an la Freiburg, faimosul oraș verde al Germaniei, pentru a cânta în fața a 130.000 de vizitatori și de invitați speciali ai Zelt Musik Festival. Campusul festivalului este o uriașă suprafață în aer liber cu o sumedenie de evenimente și o atmosferă unică. Festivalul are loc pe colinele de la intrarea în orașul Freiburg are aproximativ 150 de evenimente în peste două săptămâni și reprezintă un maraton cultural cu un program divers, care depășește granițele dintre generații: artiști din întreaga lume, star-uri sau newcomers, clasic sau pop, Orient sau Occident, tradiție și modernitate – o combinație fanatastică de șine artistice.

Institutul Cultural Român din Berlin susține prezența la festival a trupei românești Nightlosers, care susține o serie de concerte în cadrul festivalului pe data de 11 iulie, în cadrul secțiunii Musik in der Stadt, şi pe data de 12 iulie în cadrul Klassik-Jazz-Matinee „Cross Countries”.

Formația românească Nightlosers are ocazia de a se etala alături de nume internaționale cunoscute, precum Buena Vista Social Club (Cuba), Mariza (Portugalia), Joan Baez (USA), Tom Odell (UK), Juanes (Columbia), Rea Garvey (Irlanda) dar și cu artiști germani, printre care îi menționăm pe Andreas Bourani, trupa Revolverhead și Tocotronic.

În anii trecuți la festival au participat de asemenea mari nume ale scenei muzicale internaționale, dintre care enumerăm: Youssou N’Dour, Pet Shop Boys, NAS, Parov Stelar Band, Patti Smith & Band, Bryan Ferry, Simple Minds, Pretenders, Faithless, Seal,Patricia Kaas,Chris de Burgh, Cypress Hill, Chaka Khan, Suzanne Vega, B.B. King, Royal Philharmonic Orchestra, Al Di Meola ș.a.

Nightlosers este o trupă înființată în 1994, cunoscută pentru muzica lor ce combină blues american cu elemente de folclor autentic ardelenesc. Au devenit cunoscuți publicului român în anii ’90 datorită pieselor “Bețivan ratat” si “Dragostea-i ca și o râie (Zavaidoc)”. În cei peste 18 ani de existență, au concertat atât în țară cât și la mari festivaluri din străinătate în Ungaria, Belgia, Olanda, Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Franta, Canada, Albania, Cehia, Slovacia, Polonia, Suedia, Grecia, Israel. Nightlosers sunt: Laco Jimi, Grunzo Geza, Claudiu Purcarin, Lucian Pop, Hanno Höfer, Peter Attila, Eugen Pandrea, Dan Moldovan.

Zelt Musik Festival este unul dintre cele mai vechi festivaluri din Europa. Ambientul său unic de oraș al corturilor, de mix între natură și cultură, precum și un program calitativ și divers au transformat evenimentul într-o instituție a peisajului internațional de festivaluri. Festivalul a câștigat prin durabilitate și calitate sprijinul permanent al orașului Freiburg, al landului Baden-Württemberg precum și cel al unui public fidel.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Nightlosers la Zelt Musik Festival 2015"

  1. Miva spune:

    Bine că nu-i la NY, că ICR-ul cine știe ce mai făcea din eveniment: alți căluți roz etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook