16 februarie 2011

Necunoscutul

Celebrul actor irlandez Liam Neeson revine într-un nou film de acţiune, „Necunoscutul” („Unknown”), care va avea premiera în România din 18 februarie 2011 în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Odeon Cineplex Cluj şi reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacău, Timişoara, Arad, Baia Mare, Iaşi).



După rolurile de compoziţie precum cel din „Lista lui Schindler”, Liam Neeson a adus un suflu nou filmelor de acţiune cu interpretările aclamate din „Teroare în Paris” („Taken”), „Înfruntarea titanilor” („Clash of the Titans”) sau „Trei zile de coşmar” („Next Three Days”).

Realizat după romanul omonim scris de Didier van Cauwelart, „Necunoscutul” aduce pe marile ecrane o poveste enigmatică şi originală. Liam Neeson este doctorul Martin Harris. Acesta pleacă alături de sotia sa (interpretată de January Jones) în Berlin pentru a participa la o conferinţă de specialitate. Însă, în urma unui accident cumplit de maşină, Martin se trezeşte pe un pat de spital, confuz şi fără să aibă idee cum a ajuns acolo. La scurt timp, constată stupefiat că nimeni nu îl recunoaşte şi este privit ca un străin chiar şi de către sotia lui.
De aici până la haos nu mai este decât un pas, doctorul porneşte într-o cursă agonizantă pentru a-şi recupera viaţa şi nici măcar din partea poliţiei nu primeşte ajutor. Rămas fără acte, extenuat şi hărţuit, Martin începe să pună sub semnul întrebării totul, inclusiv propria-i identitate şi sănătate mintală. Un aliat neaşteptat este Gina (interpretată de Diane Kruger) pare să îi readucă speranţa, dar aflarea adevărului rămâne în continuare o misiune imposibilă.

Liam Neeson a fost atras încă de la început de scenariu, mărturisind: „Am înţeles pe deplin prin ce trecea Martin. În tinereţe am fost boxeur amator şi nu de puţine ori am avut de-a face cu momente de semi-inconştienţă după lovituri ceva mai puternice. Aşa că pot spune că ştiu cum e să îţi pierzi memoria, experienţa de viaţă ajutându-mă să creez cât mai bine acest rol”. Filmat în totalitate în Berlin, pelicula a împrumutat din aerul deosebit al acestui oraş. Astfel, cele două lumi care continuă să coexiste şi astăzi în capitala Germaniei sunt oarecum o prelungire a ceea ce trăieşte personajul principal.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook