18 martie 2015

Muzică şi erotism în pictura olandeză din secolul al XVII-lea

Muzeul Naţional de Artă al României organizează sâmbătă, 21 martie 2015, de la ora 11:00, conferinţa „Muzică şi erotism în pictura olandeză din secolul al XVII-lea”, ultima din seria întâlnirilor desfăşurate în expoziţia „Ars Amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI – XIX”. Conferinţa este susţinută de Cosmin Ungureanu, curatorul expoziţiei şi specialist în cadrul Biroului de Artă Europeană şi Arte Decorative al MNAR.

Muzica si erotism in pictura olandeza din secolul al XVII-lea

Întâlnirea are loc în sala de proiecţii din corpul central al muzeului (intrarea A2). Accesul se face pe baza unei rezervări prealabile la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro. Tarif: 10 lei (nu include vizitarea expoziţiei).

Conferinţa „Muzică şi erotism în pictura olandeză din secolul al XVII-lea” explorează un „muzeu imaginar”, alcătuit din nenumărate tablouri de gen. Acestea înfăţişează interioare (agreabile, neutre sau de-a dreptul sordide) cu unul sau mai multe personaje, angrenate într-o scenă oarecare sau, dimpotrivă, într-o alegorie relativ obscură. La prima vedere, asemenea tablouri reflectă nemijlocit realitatea cotidiană a epocii: o companie veselă, o lecţie de muzică sau o doamnă solitară în preajma clavecinului. Analizate îndeaproape, tablourile relevă o dimensiune emblematică, determinată nu arareori de o amplă literatură (poeme de amor, cărţi moralizatoare, culegeri de cântece ilustrate, ghiduri de etichetă sau piese de teatru), cu o largă circulaţie la Amsterdam, Delft sau Utrecht în secolul al XVII-lea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook