5 ianuarie 2010

Mulan 2

După ce “Mulan” a câştigat simpatia tuturor şi o nominalizare la Oscar, Disney propune o continuare a animaţiei clasice, cu aceeaşi neînfricată chinezoaică, în „Mulan 2”. Este o poveste palpitantă şi sensibilă, despre dragoste, prietenie şi onoare, disponibilă acum în premieră pe DVD.



Mulan trăieşte fiorii iubirii adevărate, iar când Generalul Shang îi cere mâna, pluteşte de fericire. Dar nunta trebuie să mai aştepte, căci pe miri îi aşteaptă noi peripeţii. Năzdrăvanul dragon Mushu, gelos că nu va mai fi el principalul protector al lui Mulan, se face luntre şi punte ca să-i despartă.

Adevărata aventură începe însă când cei doi primesc ordin de la împărat să escorteze trei viitoare mirese până la aleşii lor, cele trei căsătorii având menirea de a încununa o alianţă politică crucială pentru stabilitatea ţării, tot mai vulnerabilă în faţa atacului mongol. Când află că niciuna dintre cele trei fete nu se mărită de bunăvoie, Mulan este tristă şi furioasă că nu trăiesc şi ele bucuria pe care o simte ea în aşteptarea nunţii. Şi nu se mulţumeşte să le compătimească şi să se consoleze cu ideea, ci, după cum ne-a obişnuit, trece la fapte: va opri căsătoriile ce le-ar aduce, inevitabil, tinerelor nişte vieţi nefericite. Dar o astfel de decizie reprezintă o sfidare la porunca împăratului şi o poate costa viaţa.

În timp ce străbat ţinuturi primejdioase, iar relaţia cu Shang are tot mai mult de suferit din cauza presiunii la care sunt amândoi supuşi, biata Mulan trebuie să găsească soluţii la gelozia nemăsurată a lui Mushu şi, totodată, să-şi ducă misiunea la bun sfârşit. Ce peripeţii o mai aşteaptă şi cum va reuşi să se împartă între iubire şi datorie, vedem în “Mulan 2”, o poveste amuzantă şi înduioşătoare, despre curaj şi prietenie, onoare, datorie şi loialitate.

Animaţia este regizată de Darrell Rooney, care, după “Lion King 2”, “Doamna şi vagabondul 2” şi, iată, “Mulan 2”, pare să fi aflat secretul realizării unui sequel reuşit.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook