10 decembrie 2009

Motivat să ucidă

Aflat în premieră atât în ipostaza de actor cât şi în cea de producător al filmului său, Gerard Butler îşi demonstrează din nou talentul şi puterea de concentrare, prezentând pe marile ecrane un senzaţional action thriller: „Motivat să ucidă”. Mult-aşteptatul film cu Gerard Butler, Jamie Foxx şi Viola Davis în rolurile principale, este adus în România de către MediaPro Distribution, din 11 decembrie 2009 în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light, Cityplex (Bucureşti şi Braşov), Cinema City (Cotroceni, Cluj, Timişoara, Piteşti), precum şi în Cineplex Odeon (Cluj).



Întrebat de către un reporter care dintre aspectele meseriei de producător i-a plăcut cel mai mult, Butler a declarat că a fost extrem de entuziasmat de dezvoltarea scenariului: „Mi-a plăcut la nebunie să am libertatea de a modifica un scenariu, de a renunţa la un personaj sau din contră să pot să îl accentuez cât de mult vreau eu. De câte ori mă uit la „Motivat să ucidă”, tresar la anumite scene şi ştiu exact ce replică am modificat sau ce idee am avut. Am un sentiment de nedescris când îmi privesc filmul”.

Filmul „Motivat să ucidă” spune într-un mod original o poveste despre dreptate şi răzbunare. Clyde Shelton (interpretat de Gerard Butler) este un inventator strălucit care duce o viaţă fericită alături de famile, până în momentul în care asistă neputincios la uciderea cu bestialitate a fiicei şi soţiei sale, în propria sa casă.

Cei doi asasini sunt prinşi, iar tânărul procuror adjunct Nick Rice (interpretat de Jamie Foxx) este forţat de şeful său să accepte o înţelegere cu unul dintre criminali. Acesta primeşte o pedeapsă infimă, în timp ce complicele său este condamnat la moarte. Greşeala este fatală, pentru că Shelton porneşte o cruciadă sângeroasă împotriva sistemului. Imediat cum iese din închisoare, după o sentinţă de 10 ani, ucigaşul care nu a plătit pentru fapta sa este asasinat, Clyde Shelton recunoscându-şi crima fără nicio urmă de regret. Mai mult, el îi dă un ultimatum procurorului: fie se îndreaptă carenţele sistemului judiciar, fie toţi cei implicaţi în procesul de acum 10 ani vor muri. Deşi în închisoare, el orchestrează cu măiestrie cele mai spectaculoase asasinate, imposibil de anticipat sau prevenit de către autorităţi.

Titlul original al filmului „Motivat să ucidă” este „Law Abiding Citizen” (adică „Cetăţeanul supus legii”), asociere care va stârni destule ironii. Că doar şi în România „îţi vine să omori pe cineva” când vezi mari nedreptăţi. Filmul speculează inteligent acest impuls visceral, într-o experienţă cinematografică de top.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook