14 aprilie 2010

Morişca din muzeu

În zilele de 15 şi 16 aprilie 2010, începând cu ora 10:30, Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale ASTRA din Sibiu organizează la Casa Artelor (Piaţa Mică nr. 21, chiar lângă Podul Minciunilor), în sala de conferinţe, lectura publică a cărţii de poveşti „Morişca din muzeu”. Publicaţia a fost editată în cadrul Târgului Naţional de Jucării, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Cartea are la bază povestea unui copil sibian, ce a trecut pragul Muzeului ASTRA.

morisca.jpg

Evenimentul este legat de data de 2 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii. În această zi, în 1805, se naşte la Odense, Danemarca, Hans Christian Andersen, cel care avea să fie numit, încă din timpul vieţii, regele basmului.

Cu această ocazie Muzeul ASTRA a hotărât să sărbătorească cartea pentru copii, care este un instrument de cultură, util cititorului copil, pentru educarea sa. Organizatorii lansează cu acest prilej concursul „Povestea mea în Muzeul ASTRA”. La această activitate, sunt invitaţi toţi elevii din şcolile sibiene.

Pe lângă activitatea interactivă desfăşurată cu elevii, se pregăteşte un stand de carte, cu publicaţiile dedicate copiilor ale Muzeului ASTRA, printre care Abecedarul şi Dicţionarul Etimologic, cartea de colorat, puzzle-uri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook