26 septembrie 2018

Mircea Cărtărescu primeşte Premio Formentor de las Letras 2018

Mircea Cărtărescu primește Premio Formentor de las Letras 2018 la Palma de Mallorca și și începând cu 26 septembrie 2018 face un turneu în Spania pentru promovarea romanului „Orbitor. Aripa stăngă” („Cegador”), recent apărut la Editura Impedimenta din Madrid.

Fotografie de Barna Nemethi pentru revista Psychologies


Enrique Redel, directorul Editurii Impedimenta, spune:

Considerăm că venirea lui Mircea Cărtărescu în Spania este o excelentă oportunitate de a întâlni unul dintre cei mai originali, captivanți și străluciți autori ai lumii literare europene actuale.

Publicată într-un prim tiraj de 10.000 de exemplare, în traducerea lui Marian Ochoa de Eribe, ediția spaniolă a romanului „Orbitor. Aripa stângă” de Mircea Cărtărescu a devenit în numai câteva zile de la apariție cartea săptămânii în două dintre cele mai importante cotidiene de limbă spaniolă, El País și La Opinión.

Editorul spaniol anunță cu bucurie excelenta primire de care a avut parte primul volum al trilogiei „Orbitor” în presa spaniolă. Un titlu mult așteptat ce apare la un an de la publicarea ediției spaniole a romanului „Solenoid” (15.000 de exemplare vândute până în prezent), și care are deja o excelentă receptare atât în cotidiene, în presa culturală, precum și printre cititori.

Antonio J. Ubero, de la publicația La Opinión, exclamă:

O poveste pe cât de uimitoare, pe atât de fascinantă. Cărtărescu este unul dintre acei scriitori din care este esențial să citim ceva înainte de a muri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook