14 iunie 2016

Mircea Cărtărescu, laureatul Premiului Gregor von Rezzori 2016

Mircea Cărtărescu este câştigătorul din 2016 al Premiului Gregor von Rezzori pentru cel mai bun volum de proză tradus în Italia în 2015 cu „Abbacinante. Il corpo”, cel de-al doilea volum al spectaculoasei trilogii „Orbitor”. Considerat de juriul prestigiosului premiu „una dintre cărţile cele mai copleşitoare şi originale ale timpului nostru”, „Orbitor. Corpul” a fost publicat la editura italiană Voland, traducere de Bruno Mazzoni, care semnează tălmăcirea tuturor celor trei volume „Orbitor”.

Mircea Cărtărescu a fost celebrat în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Salone dei Cinquecento în Palazzo Vecchio, în prezenţa primarului din Florenţa, Dario Nardella, şi a juriului format din Ernesto Ferrero, Beatrice Monti della Corte, Edmund White, Alberto Manguel, Paolo Giordano şi Andrea Bajani.

Decernat din 2007, Premiul Gregor von Rezzori este acordat anual de către un juriu internaţional în cadrul Festivalului Scriitorilor de la Florenţa organizat în luna iunie şi recompensează cea mai bună lucrare de literatură tradusă în limba italiană în anul precedent.

Editura Voland a anunţat zilele acestea apariţia ultimei părţi a trilogiei, volumul „Abbacinante. L’ala destra” („Orbitor. Aripa dreaptă”), italiana devenind astfel cea de-a şaptea limbă, după germană, franceză, bulgară, suedeză, norvegiană şi neerlandeză, în care „Orbitor” poate fi citit integral. Primele volume au mai fost publicate în italiană, ivrit, turcă, engleză, maghiară, spaniolă şi macedoneană.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook