4 decembrie 2017

Mircea Cărtărescu în dialog cu Andreea Răsuceanu

Librăria Humanitas de la Cișmigiu îi invită pe cei pasionaţi de lectură marți, 5 decembrie 2017, ora 19:00, la o nouă întâlnire „Creative Talking”, o ediție-eveniment: „Mircea Cărtărescu în dialog cu Andreea Răsuceanu”. Seara continuă cu o scurtă prezentare a volumului de povestiri „Știutorii” de Mircea Cărtărescu, recent apărut la Editura Humanitas, și se încheie cu o sesiune de autografe.



Andreea Răsuceanu spune:

Creator inepuizabil de lumi ficționale, al cărui imaginar pare alimentat permanent de o sursă secretă, generator fecund de adrese „mitice” intrate definitiv în memoria colectivă, Mircea Cărtărescu e unul dintre autorii care „se scriu” neîncetat, pentru că, așa cum o spune el însuși, „nici un lucru nu există până nu e descris”, iar literatura și viața sunt de fapt același lucru. „Nostalgia”, „Orbitor”, „Solenoid” rămân punctele nevralgice ale universului cărtărescian, prin care fiecare cititor al viitorului va avea datoria să treacă măcar o dată.

Mircea Cărtărescu mărturiseşte:

Dintre cele peste patruzeci de povești intersectate în construcția tridimensională a Orbitorului, am selectat pentru acest volum trei nuclee pe care le-am socotit deopotrivă foarte importante și foarte poetice: episodul trecerii Dunării de către clanul Badislavilor, spectacolul de circ la care asistă copilul Mircea într-o vară de neuitat și povestea contelui Witold Csartarowsky și-a nunții sale mistice petrecute în fantasticul decor al lacului Como.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook