28 aprilie 2015

Mircea Cărtărescu a fost desemnat câştigătorul Premiului de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană pe 2015

Mircea Cărtărescu, cel mai apreciat scriitor contemporan pe plan internaţional, îşi adaugă în palmares încă un premiu de mare calibru.

Una dintre cele mai prestigioase distincţii literare europene, Österreichischer Staatspreis für Europäische Literatur (Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană), în valoare de 25.000 de euro, îi este acordată lui Mircea Cărtărescu pentru întreaga operă literară, care se bucură de o importantă recunoaştere internaţională.

După Eugène Ionesco, câştigătorul din 1970, Mircea Cărtărescu este primul autor român distins cu acest premiu literar de mare tradiţie, decernat din 1965. Printre laureaţii din anii trecuţi ai premiului se numără scriitori ca W. H. Auden, Harold Pinter, Vaclav Havel, Italo Calvino, Doris Lessing, Milan Kundera, Salman Rushdie, Umberto Eco, Patrick Modiano, Javier Mariaş, John Banville etc.

Ceremonia de decernare are loc pe 27 iulie 2015 la Salzburg, în deschiderea Festivalului Mozart.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Mircea Cărtărescu a fost desemnat câştigătorul Premiului de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană pe 2015"

  1. Adela spune:

    Nu stiu exact daca nume precum Pinter sau Havel nu meritau si ei sa castige distinctia insa acest premiu ne face onoare noua, tuturor romanilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook