4 octombrie 2013

Micul Infern

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti inaugurează Sala Pictura, cea de-a treia dintre sălile nou apărute în geografia teatrului, cu una dintre cele mai îndrăgite piese ale dramaturgiei româneşti: „Micul Infern” de Mircea Ştefănescu, în regia lui Mircea Cornişteanu. Distribuţia spectacolului reuneşte nume importante ale trupei TNB, de la Ileana Stana Ionescu / Rodica Popescu-Bitănescu, la Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea.

Premiera oficială a spectacolului are loc vineri, 4 octombrie 2013, de la ora 19:30, la Sala Pictura (accesul se face din strada Batiştei, iar intrarea se află de-a lungul faţadei principale a teatrului, între Sala Atelier şi Sala Mare). Prima reprezentaţie pentru public are loc la matineu – duminică, 6 octombrie 2013, de la ora 11:00.

„Micul Infern” este comedie despre iadul conjugal, aşa cum e numită uneori instituţia matrimonială, un spectacol care propune publicului contemporan – pentru care o căsnicie de peste patru decenii poate părea curată utopie – un elogiu al vieţii de familie.

Un text la fel de actual azi, ca la data scrierii lui, în 1948, prin măiestria construcţiei şi a dialogului, prin hazul şi ironia replicilor, „Micul Infern” este o veritabilă comedie umană. O piesă la care vom afla dacă povara jugului conjugal se suportă mai uşor în trei şi dacă micul infern al căsniciei se poate transforma în Paradis.

Deoarece în foaierul roşu al noii săli care se inaugurează în aceste zile se află expuse lucrări ale pictorilor Viorel Mărginean, Alexandru Mărginean şi Olga Morărescu-Mărginean, cunoscută familie de artişti a căror creaţie marchează definitoriu istoria contemporană a plasticii româneşti, organizatorii recomandă publicului să vină cu cel puţin o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook