4 mai 2016

Memoria apei

Piesa distinsă cu Premiul Laurence Olivier, în anul 2000, „Memoria apei” („The Memory of Water”) de Shelagh Stephenson este adusă pe scenă şi în România, după o serie de montări internaţionale de succes (din Londra şi München până la Chicago şi New York). Premiera pentru presă de la Teatrul Naţional din Bucureşti are loc în zilele de 6 şi 7 mai 2016, de la ora 20:00, la Sala Pictura, în regia lui Erwin Şimşensohn, scenografia de Alina Herescu şi muzica originală semnată de Vlaicu Golcea.

afis_memoria

„Memoria apei” invită la o călătorie, puţin comodă, în universul interior al fiecăruia. Un spectacol pentru suflet, fluid dar şi alunecos, despre relaţiile de familie, despre regăsire şi acceptare din iubire, cu drumuri şerpuite, ocolişuri şi frustrări, un periplu dramatic presărat cu momente de un haz nebun. Călăuze sunt actorii: Cecilia Bârbora, Medeea Marinescu/Natalia Călin, Raluca Aprodu, Diana Dumbravă, Marius Manole, Andrei Finţi.

Trei surori – Teresa, Mary și Catherine – se întorc, după mult timp, acasă, să-și conducă mama pe ultimul drum. În febra pregătirilor, poveştile lor de viaţă se derulează într-un joc înşelător al amintirilor, într-o luptă cu propriii lor demoni. Se nasc întrebări când cinice, când tandre, se aşteaptă răspunsuri de-o viaţă-ntreagă.

În „Memoria apei” timpul subiectiv intră în conflict cu cel real, iar graniţa între comic şi tragic e dizolvată în regrete şi neîmpliniri. Este un spectacol emoţionant în care muzica susţine dinamica trăirilor, iar scenografia conservă amprenta sufletească a eroinelor.

Memoria vieţii şi memoria apei par să se unească în acest spectacol, în micul univers ameninţat să fie, într-o bună zi, înghiţit de ape…

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook