2 august 2016

Matei Bejenaru în Suedia

Institutul Cultural Român de la Stockholm şi Centrul de artă Liljevalchs Hubb organizează în colaborare două evenimente care îl au în centru pe artistul român Matei Bejenaru, pe 11, respectiv, 13 august 2016 la Solna şi la centrul de artă Maskinhuset din Grängesberg.

Astfel, pe 11 august, de la ora 17:00, publicul doritor poate să viziteze centrul de artă Liljevalchs Hubb, iar de la ora 18:00, poate să asiste la o discuţie despre practicile artistice diverse care analizează noţiunile de „muncă” şi „timp liber” şi impactul social şi psihologic al acestora asupra dezvoltării unei comunităţi aflate într-o permanentă schimbare. La eveniment iau parte artiştii Matei Bejenaru şi Marika Troili, precum şi curatorul Johan Norling şi Jenny Richards, co-curatorul centrului de artă Konsthall C din Stockholm.

Discuţia dintre aceştia are loc şi pe 13 august, de la ora 14:00, la centrul de artă Maskinhuset din Grängesberg, în contextul finisajului expoziţiei „Industrisemester” deschisă în această vară, pe 18 iunie. Expoziţia reuneşte lucrări semnate de Matei Bejenaru, Chen Chieh-Jen, Kajsa Dahlberg, Ivan Melnichuk, Linnéa Sjöberg, Iris Smeds, Pilvi Takala, Marika Troili şi Sandra Ylikangas şi reprezintă o colaborare între centrul de artă Liljevalchs Hubb din Solna, Municipalitatea judeţului Ludvika şi asociaţia fostei regiuni miniere Bergslagen.

Filmul „Lupta cu inerţia” semnat de artistul român a fost selectat şi inclus în expoziţie şi este prezentat atât în cadrul evenimentului din capitala suedeză, cât şi la Grängesberg.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook