8 februarie 2011

Maraton Victor – În derivă

HBO România difuzează duminică, 13 februarie 2011, pentru aproximativ 4 ore, începând cu ora 15:30, maratonul „În derivă” dedicat personajului Victor. Acesta va fi alcătuit din episoadele care urmăresc cazul lui Victor, pacientul doctorului Poenaru în şedinţele care au avut loc în fiecare seară de marţi.



Victor e militar de carieră, dar duritatea şi stoicismul cu care-şi îmbrăţişează meseria nu fac decât să camufleze teribilul sentiment de vinovăţie generat de vieţile nevinovate luate în timpul unei dezastruoase misiuni în Afganistan.

Prins între lecţia învăţată de la tatăl său, un bărbat mult mai dur decât el, cum că soldaţii nu au ce căuta la psiholog, şi determinarea lui Andrei de a-l face să se deschidă, Victor devine tot mai instabil.

Actorul Vlad Zamfirescu este cel care îl interpretează pe Victor. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale – Bucureşti (clasa prof. dr. univ. Ion Cojar) şi are o bogată activitate în teatru, televiziune şi film, din filmografia sa făcând parte titluri precum „Restul e tăcere”, „Stare de fapt” sau „Italiencele”.

Vlad Zamfirescu a acordat un interviu:

HBO: Care au fost etapele selecţiei pentru castingul serialului „În derivă”?

Vlad Zamfirescu: Etapele obişnuite… telefon, probe, telefon din nou, probe short list, telefon de confirmare.

HBO: Ce reprezintă HBO pentru tine?

Vlad Zamfirescu: HBO… un post high class fără reclame cu filme noi dintre care unele chiar bune… :)

HBO: Descrie-mi, te rog, o zi de platou.

Vlad Zamfirescu: Sculat, cafea, maşină, o ora trafic, platou, cafea, schimbat, machiat, cafea, repetat, cafea, filmat, pauză de masă, cafea, schimbat, remachiat, cafea, repetat, cafea, filmat (mini pauze pentru nevoi personale), ora 19 terminat. Demachiat, schimbat, 1.30 h trafic, duş, soţie, copii, whisky sau bere, soţie, culcat. :)

HBO: Ce ai simtit când s-au încheiat filmările?

Vlad Zamfirescu: Nu-mi plac finalurile, despărţirile… sunt un nostalgic incurabil…

HBO: Cât de mult te-ai regăsit în personaj? De ce?

Vlad Zamfirescu: În afară de faptul că sunt şi eu un om ca şi el… nu prea…

HBO: Crezi in psihoterapie? De ce?

Vlad Zamfirescu: Da, cred. Cred că uneori nu avem curajul să ne punem nişte întrebări despre noi… întrebări care odată puse, verbalizate, pot să ne scape de o mare povară. Dar dacă vin din afară pare mai simplu… Şi nu numai asta, aici ar fi multe de spus. Să te ajute cineva să te cunoşti mai bine cred că te ajuta.

HBO: Cum ţi s-au părut filmările? Cât au durat filmările pentru personajul tău? Care era programul tău? Mai apucai să faci şi altceva în timpul filmărilor?

Vlad Zamfirescu: Filmările în sine mi s-au părut grele. Partea de pregătire de până la filmare a fost grea. Aveam tone de text de învăţat, de îngurgitat, şi asta într-un timp relativ scurt. Ca să fiu bine înţeles, o piesă de teatru o repetam 2-3 luni de zile, aici aceeaşi cantitate de informaţii trebuia să o stăpânesc în 12 zile… şi eu mă consideram un tip cu o capacitate de învăţare poate peste medie. Cred că m-am înşelat. :) Am avut efectiv un numar de 8 episoade cu câteva apariţii şi în altele. Şi în perioada filmărilor mai eram prins în două noi proiecte teatrale plus spectacolele vechi pe care le jucam.

HBO: Ce proiecte ai în vedere acum? Lucrezi la ceva? (legat de film şi nu numai)

Vlad Zamfirescu: O piesă de teatru şi sunt în discuţii cu o televiziune pentru un serial de 180 de episoade.

HBO: Cum îţi petreci timpul liber?

Vlad Zamfirescu: Depinde. Sunt un om normal, am familie, prieteni şi găsim împreună diverse moduri de a ne relaxa…

HBO: Transmite-le ceva celor care te vor vedea la HBO „În derivă” :)

Vlad Zamfirescu: Sper din inimă ca munca noastră să vă fie pe plac. Noi am facut tot ce ne-a stat în putinţă să vă producem ceea ce se cheamă „catharsis”. Sper să fi reuşit.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Maraton Victor – În derivă"

  1. Roxi spune:

    este unul dintre actorii tineri talentati, mi-a placut mult in episoadele din „in deriva”, in special cand a reusit sa il scoata din pepeni pe Iures :)) amandoi sunt bestiali….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook