17 septembrie 2020

Malmkrog

La o lună după avanpremiera de la TIFF 2020, recentul film semnat de Cristi Puiu, „Malmkrog”, este proiectat în închiderea Central European Film Festival Timișoara, duminică, 27 septembrie 2020, ora 19:30, la Grădina de Vară Capitol.



Pentru această ecranizare a cărții scrise de cel mai mare gânditor al Rusiei, Vladimir Soloviov – „Trei dialoguri despre război, progres și sfârșitul istoriei universale” – Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru „Cea mai bună regie” în cadrul secțiunii Encounters din cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Experiență cinematografică de o desăvârșită picturalitate, „Malmkrog” este împărțit în șase capitole, fiecare purtând numele unuia dintre personajele principale. Acțiunea filmului se petrece la sfârșit de decembrie, la conacul familiei Apafi, unde câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună. Din distribuție fac parte Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás.

screendaily.com consemnează:

Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi și dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă.

Central European Film Festival Timișoara se află la cea de-a patra ediție, iar tema din acest an este „Utopii”. Festivalul aduce în patru spații diferite (Garnizoana din Piața Libertății, Grădina de Vară Capitol, curtea Faber, Iulius Gardens-Family Plaza) un cine-concert, o secțiune Panorama, una de filme studențești și un concurs de filme pentru adolescenți „No Kid/ding!” plus un focus pe Irlanda, în contextul în care Galway este în acest an Capitală Europeană a Culturii.

Intrarea la eveniment se face pe bază de înscriere prealabilă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook