25 aprilie 2016

Ma ma

„Ma ma”, un film de Julio Medem, cu Penelope Cruz în rolul principal, intră în cinematografele româneşti din 29 aprilie 2016.



„Ma ma” spune povestea emoţionantă a Magdei, o femeie din Spania perioadei de criză 2010-2012, pentru care veştile proaste se succedă cu o viteză ameţitoare: mai întâi şomajul, apoi soţul o părăseşte pentru altă femeie mai tânără, plus un diagnostic medical necruţător. Cu toate acestea, Magda găseşte puterea să lupte în continuare.

Regizorul Julio Medem dezvăluie:

Magda este o metaforă, este însăşi Spania. Prin intermediul ei, întreaga lume poate trage cu ochiul, ca printr-o gaură a cheii, la situaţia paradoxală a Spaniei din vara lui 2012. În cel mai greu an de criză economică, cu un guvern aproape forţat să-şi declare falimentul, cu efecte devastatoare în ceea ce priveşte şomajul şi tăierile din sistemul de sănătate, Spania găseşte totuşi resursele necesare pentru atinge excelenţa în sport. Echipa naţională de fotbal ajunge în finala Cupei Campionilor Europeni şi, ulterior, câştigă Campionatul european pentru a doua oară consecutiv.

În film, fiul Magdei este pasionat de fotbal, iar cel de-al doilea bărbat din viaţa ei este un recrutor (rol jucat de actorul Luis Tosar) pentru celebrul club de fotbal Real Madrid.

În timp ce vizita Muzeul de Artă din Düsseldorf în 2006 regizorul a avut o idee. Cea care l-a impresionat profund a fost statueta „Femeia de bronz nr. 6” de Thomas Shütte:

O singură dată am văzut-o şi mi-a fost suficient. Nu i-am făcut poze atunci şi nici nu am mai căutat-o pe internet. Acea femeie contorsionată de durere, părând a fi invadată atât de moarte cât şi de viaţă, a fost originea scenariului din ma ma. În jurul acelei imagini care mi-a rămas înfiptă în minte am scris povestea Magdei.

Prezentă anul trecut la Cannes pentru proiecţia filmului „Ma ma”, Penelope Cruz, aflată aici în calitate de actor, dar şi de producător, spunea într-un interviu pentru Variety:

În urmă cu câteva luni, la un prânz, Julio Medem mi-a dat scenariul acesta. L-am citit chiar în acea noapte şi m-a impresionat. Este unul dintre cele mai complexe şi mai frumoase personaje care mi s-au oferit vreodată. Dar şi cel mai dificil.

„Ma ma” este primul film de lungmetraj produs de Penelope Cruz. Celebra actriţă a spus:

Ăsta poate fi viitorul meu în cinematografie, în următorii zece ani de-acum încolo. Să nu fiu tot timpul numai în faţa camerei, ci şi în spatele ei. Deocamdată am regizat reclame şi videoclipuri. Şi îmi place. E cel mai bun mod de a învăţa. Îmi place să înaintez încet, pas cu pas.

Cu acelaşi prilej, Julio Medem remarca:

„Ma ma” este fix genul meu de film. De mare intensitate dramatică şi emoţională: o femeie şi doi bărbaţi care o iubesc, plus un băiat de 10 ani. Este pentru prima dată când creez personaje care nu sunt femeie sau amantă, ci mamă. Maternitatea este cheia în „ma ma”. De aici pleacă tragedia de fapt. Însă filmul nu este neapărat despre tragedie, cât despre cum să reacţionezi la ea. E un film subiectiv care creează dorinţa de a trăi, de a fi fericit.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook