13 noiembrie 2018

Lullaby

Teatrul Odeon prezintă vineri, 16 noiembrie 2018, de la ora 18:30, la Sala Studio în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwritting Europe spectacolul lectură „Lullaby” de Erika Galli și Martina Ruggeri. Spectacolul este tradus de Eva Simon și regizat de Elena Morar. Din distribuție fac parte Virginia Rogin, Rodica Mandache, Gelu Nițu, Mircea Constantinescu și Cătălina Mustață. Spectacolul lectură are loc în prezența autoarelor și este urmat de discuții cu publicul. Intrarea la spectacol este liberă.



Cele două autoare din Italia susține și două workshop-uri de scriere dramatică, la UNATC, cu studenții de la Masterul de scriere dramatică, marți, 13 și miercuri, 14 noiembrie 2018.

Suntem în 2059, într-o lume care probabil nu mai are granițe. Au avut loc evenimente traumatice de mare importanță istorică, care au dus la formarea Statelor Unite ale Europei. De-a lungul anilor, tinerii au reușit să ajungă la cele mai înalte nivele ale piramidei sociale. Majoritatea statelor lumii au adoptat un nou stil de politică, numeroase legi și au rescris constituțiile. 

O lege notabilă este adoptată pentru a rezolva problemele legate de pensionare și a aduce demnitate în viețile cetățenilor în vârstă; în conformitate cu această lege, la împlinirea vârstei de 70 de ani, cetățeanul este adus la unul din miile de centre Lullaby, aflate în toată lumea, unde își va petrece ultimii ani din viață. Orice bunuri sunt transmise copiilor sau celor mai apropiați moștenitori. În acest context, cele patru personaje ale piesei se unesc pentru a planifica o conspirație.

Doresc  să readucă echilibrul în societate sau, mai simplu, în propria lor viață. Lumea ireală în care sunt forțați să trăiască este o oază a bunăstării, un mic paradis pe Pământ, unde, probabil, orice tânăr ar visa să locuiască la finalul vieții.

Dar o cușcă, deși aurită, induce o lipsă de libertate. O obligație, ca orice obligație, în cele din urmă epuizează. Te poate face neliniștit, subversiv, chiar revoluționar.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook