20 mai 2019

Ludmila Uliţkaia revine la Bucureşti

Ludmila Uliţkaia, una dintre cele mai apreciate scriitoare ale lumii, o voce inconfundabilă a literaturii ruse contemporane, vizitează din nou România, în perioada 21–23 mai 2019, la invitația Editurii Humanitas Fiction. Scriitoarea se întâlnește cu publicul bucureștean în cadrul următoarelor evenimente:



Marți, 21 mai 2019, ora 18:30 – Institutul Cervantes (bd. Regina Elisabeta nr. 38): Ludmila Ulițkaia în dialog cu Marina Constantinescu; sesiune de autografe. Traducere simultană din limba rusă.

Miercuri, 22 mai, ora 19:00 – Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38): Discuție despre romanul „Scara lui Iakov„; sesiune de autografe. Participă: Ludmila Ulițkaia, Cristian Pătrășconiu, Marius Constantinescu. Moderator: Denisa Comănescu. Traducere consecutivă din limba rusă.

Joi, 23 mai 2019, ora 11:00 – Sala „Stoicescu” a Facultății de Drept (bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36–46): Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universității din București.

Publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung consemnează:

Ludmila Ulițkaia este cea mai cunoscută și mai impresionantă scriitoare rusă a timpurilor noastre. Oricine îi citește cărțile înțelege ceva mai bine această Rusie care ne pare atât de străină și de amenințătoare.

Scara lui Iakov” este cel mai recent roman al Ludmilei Ulițkaia, apărut în noiembrie 2018 și tradus de Gabriela Russo, în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. „Scara lui Iakov” ne relevă povestea a patru generații ce se desfășoară într-o alternanță continuă a planurilor, un caleidoscop de iubiri, trădări, idealuri, culpe, suferință, artă și întrebări fără răspuns, în care istoria este omniprezentă, mereu personaj principal. În 2016, romanul a câștigat, în cadrul Premiilor Bolșaia Kniga, locul al III-lea și Premiul cititorilor.

Intrare liberă, în limita locurilor disponibile, în baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook