24 februarie 2015

Lucian Boia premiat în Germania

Lucian Boia a fost distins de curând cu medalia „Konstantin Jirecek“ acordată de Südosteuropa-Gesellschaft pentru merite deosebite în domeniul cercetării istorice.

Numărul mare de titluri apărute şi succesul acestora în rândul publicului sunt confirmate de această distincţie. Patru dintre cărţile profesorului Lucian Boia se află în topul celor mai vândute cărţi Humanitas în 2014, însumând aproape 50.000 de exemplare.

Din laudatio rostită cu ocazia evenimentului de decernare a medaliei „Konstantin Jirecek“:

Format în spiritul bunei tradiţii a intelectualilor români, cu o puternică afinitate pentru ţările spaţiului latin, în special pentru Franţa, dar preocupat în egală măsură şi de spaţiul cultural german, Lucian Boia nu a pierdut din vedere particularităţile Europei de Sud-Est. Lucian Boia a abordat în cărţile lui teme noi, pornind în analizele sale pe urma unor mituri rareori supuse dezbaterii.

După sfârşitul regimului comunist, a publicat peste 20 de lucrări care au fost traduse atât în germană, engleză, franceză sau italiană, cât şi, lucru cu adevărat remarcabil, în limbi sud-est europene precum maghiara sau bulgara. În consecinţă, Lucian Boia este, cu siguranţă, unul dintre cei mai prolifici istorici români contemporani, iar operele sale se vor bucura în continuare de reeditări.

Bestsellerul absolut al anului trecut, „Balcic. Micul paradis al României Mari”, a apărut în luna decembrie în limba bulgară în traducerea lui Stilyan Deyanov. În urmă cu câteva zile, „Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări”, un alt titlu recent al istoricului Lucian Boia, al doilea clasat în topul de vânzări, a fost publicat în limba maghiară în traducerea lui Zoltan Szabo Tibori.

Marţi, 24 februarie 2015, de la ora 19:00, Lucian Boia susţine la Librăria Humanitas de la Cişmigiu o lectură publică din noua sa carte aflată în pregătire la Editura Humanitas, „Cum s-a românizat România”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook