12 septembrie 2013

Love Building

După ce a regizat opt scurtmetraje și trei filme de mediu metraj, cu care a participat la peste 50 de festivaluri de film, Iulia Rugină debutează pe marile cu „Love Building”, o comedie care poate fi urmărită în premieră din 13 septembrie 2013, în cinematografele din toată țara.



Cu Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol în rolurile principale, care semnează genericul filmului și în calitate de producători, „Love Building” este cel mai ambițios proiect al școlii Actoriedefilm.ro. O producție cinematografică independentă, realizată doar cu sprijin financiar privat, comedia a fost prezentată până în momentul de față în competiția Festivalului International de Film B’EST și în secțiunea Zilele Filmului Românesc, din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF 2013), obținând Premiul Publicului și Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul B-EST.

Alături de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, în „Love Building” interpretează și 31 de actori aflați la debut, absolvenți ai școlii Actoriedefilm.ro, scenariul comediei fiind semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină.

Acțiunea filmului „Love Building” este plasată într-o tabără menită să “repare” relații de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei pshihoterapeuți și traineri ai taberei, încearcă să-și reconstruiască poveștile de dragoste. Pe parcursul a 7 zile, participanții trec prin diverse etape ale reparării relațiilor lor. Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control. Într-o cursă continuă către „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, se ridică o singură întrebare: „Poți să repari dragostea în 7 zile?”.

Despre debutul său în regia de lungmetraj, Iulia Rugină consideră că: „Love Building nu își propune să vină cu nimic nou în materie de limbaj cinematografic, nu e un film de autor și nu reprezintă vreo piatră de hotar în evolutia mea regizorală. E doar un film simplu, cald, sincer care vorbește despre lucruri pe care le-am trăit cu toții și pe care o să le tot trăim cât o să existe universul. E genul de film care ar putea să te facă să râzi, să plângi, să ai gol în stomac și un zâmbet amar pe buze când se termină. Cam ca o relație…”

Şi tot regizoarea mărturiseşte: „Cea mai frumoasă amintire e ultima zi de filmare. Dimineața de după ultima zi de filmare, care a durat cam 20 de ore fără pauză. Am terminat pe la 4 dimineața. Și am mers să ajutăm cu toții la strâns pentru că trebuia să eliberăm locația. Și după 10 zile absolut halucinante, în afara spațiului și timpului cumva, mi-am adus aminte ce dată era când 50 de oameni au început să cânte la mulți ani, în cea mai neașteptată petrecere supriză, acolo pe ponton. Era 2 august. Ziua mea de naștere. Și am împlinit 30 de ani. Îmi dorisem tot timpul să fac un film de lung metraj până la 30 de ani. Am terminat filmările pentru Love Building în ziua în care am împlinit 30 de ani. Și nici că mi-aș fi putut dori ceva mai frumos decât ce s-a întâmplat acolo.”

După ce în 2001 au fost protagoniștii lungmetrajului de debut al lui Cristi Puiu, „Marfa și banii”, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol s-au reîntâlnit în fața camerei de filmare după 12 ani, în filmul „Love Building”.

„M-am bucurat mult de reîntâlnirea pe platourile de filmare, după mulți ani, cu prietenul meu Dragoș Bucur. Nu mai filmasem împreună de mai bine de 10 ani, de pe când jucam în Marfa și banii al lui Cristi Puiu, un film care ne-a lansat ca actori și ne-a împrietenit”, declară Alexandru Papadopol.

Complet în asentimentul lui este și Dragoș Bucur, care afirmă: „Mi-a plăcut să filmez din nou cu Papi după 12 ani de la Marfa și banii, să mă distrez cu el și cu Doru pe platou și să îi am colegi pe cei 31 de cursanți ai școlii noastre de actorie.”

Carismaticul Dorian Boguţă devine psihoterapeut de grup şi dezvoltare personală, într-un rol spumos. „Sunt un psihoterapeut care trece printr-o dramă pe care nu i-o doresc nimănui!”, afirmă Dorian despre personajul său. „Valentin Preda se află într-un moment de depresie acută. Rolul lui este să-i ajute pe ceilalţi, însă, culmea… el are nevoie de ajutor! Noroc cu colegii lui care sunt alături de el.”, continuă actorul.

Cu sinceritate, Dorian Boguţă mărturiseşte că s-a regăsit în trăsăturile personajului său şi că interpretarea acestuia l-a influenţat şi la nivel personal. „Cred că pentru orice actor să joace un personaj care se află în momente de cumpănă este ca o „binecuvântare”. Şi eu, ca orice om, am momente de depresie. Şi atunci am încercat să-i împrumut lui Vali stările mele. Câteodată simţeam că atunci când ne împrumutăm unul altuia stările noastre, îmi făcea mie bine. Era ca o şedinţă la psihoterapeut.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

2 thoughts on "Love Building"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook