10 decembrie 2014

Laur

Miercuri, 10 decembrie 2014, de la ora 19:00, publicul este invitat la Librăria Humanitas de la Cişmigiu alături de Francisca Băltăceanu, Monica Brosteanu, Teodora Stanciu, Sorin Lavric şi Denisa Comanescu pentru o seară dedicată unei capodopere a literaturii ruse contemporane, recent apărută la Editura Humanitas Fiction, romanul „Laur” de Evgheni Vodolazkin. Bestseller Humanitas Fiction la Gaudeamus 2014, romanul este dublu câştigător al prestigiosului Premiu Bolsaia Kniga în 2013 – Premiul întâi şi Premiul cititorilor – şi al Premiului Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi) în acelaşi an.

10dec2014

Amintind de filmul „Andrei Rubliov” şi de romanul „Numele trandafirului”, bestsellerul „Laur” readuce la viaţă secolul al XV-lea, într-o intrigă străbătând timpul şi spaţiul, cu un personaj complex, care este pe rând vraci, nebun sfânt, pelerin şi călugăr. Cu o scriitură de o simplitate rafinată, trecând firesc de la real la fantastic şi de la cele lumeşti la cele sfinte, cu un spirit liber în religiozitatea lui inteligenţa, cu un umor subtil şi o sensibilitate cuceritoare, Evgheni Vodolazkin oferă o carte de o mare frumuseţe şi profunzime, pentru a ne spune o poveste tulburătoare, pe care o numeşte „roman neistoric“.

Evgheni Vodolazkin punctează: „Sunt lucruri despre care este mai uşor să vorbeşti în contextul unei Rusii străvechi. Despre Dumnezeu, de exemplu. După părerea mea, legăturile cu El erau mai directe pe vremuri. Mai mult decât atât, pur şi simplu existau. Acum natura acestor legături îi preocupă doar pe puţini, şi asta e neliniştitor. Să fi aflat noi, din Evul Mediu încoace, vreun lucru complet nou, care să ne permită să ne relaxăm?“

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook