1 decembrie 2008

Lansare Datepedia

De multe ori, are o anumită relevanţă pentru un citat momentul când a apărut. De exemplu, o afirmaţie care sună destul de banal pentru vremurile noastre, capătă greutate atunci când ştii că a fost făcută cu mai mult de două mii de ani în urmă. De aceea, pe Citatepedia există posibilitatea datării citatelor. Din păcate, în multe cazuri, datarea este dificilă (uneori chiar imposibilă). Se poate face însă o aproximare, ştiind de când până când a trăit autorul. Chiar mai mult, pot fi relevante şi alte evenimente biografice despre respectivul autor. Din aceste motive, Citatepedia a adunat şi astfel de informaţii.

Ca urmare, s-a desprins ideea unui proiect conex, care să se constituie într-o enciclopedie a „evenimentelor”. Astăzi se lansează oficial acest proiect, sub denumirea Datepedia, adică enciclopedia informaţiilor datate (pentru care se poate specifica data, cel puţin anul). Nu este vorba doar despre informaţii referitoare la autorii de pe Citatepedia, ci orice are o anumită importanţă. Posibilităţile sunt variate, intenţia fiind acumularea unei vaste cantităţi de informaţii. Navigarea printre acestea se poate face după diferite criterii, într-o abordare originală, care va fi din ce în ce mai interesantă, pe măsura acumulării în baza de date.

Citatepedia şi Datepedia sunt deja destul de bine integrate, iar această integrare va fi extinsă. O parte dintre informaţiile acumulate de unul dintre cele două proiecte sunt folosite şi de celălalt, pentru a fi cât mai util şi comod pentru utilizatori.

Ca şi la Citatepedia, oricine poate participa la Datepedia, prin intermediul formularelor de pe site. Acestea au o structură care dirijează utilizatorul pentru a nu uita anumite detalii pe care le cunoaşte şi care permite valorificarea la maximum a informaţiior introduse. În funcţie de necesităţile care vor apărea, formularele vor fi îmbunătăţite şi chiar pot apărea fomulare noi. Cei care doresc să facă sugestii în acest sens sau să adauge un volum mai mare de informaţii, disponibil în formă tabelară, pot trimite un mesaj prin formularul de contact.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Lansare Datepedia"

  1. Miki Farkas spune:

    Idee excelenta.

    Inca o data felicitari!

  2. Nicolae spune:

    da, ar fi un lucru bun, necesar, util. Are si gandirea propria istorie, care trebuie sistematizata. poate ca mai tarziu asi veni si cu unele idei concrete, deaceea am si scris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook